AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.16 // 21.4.2021

KuPS:lle kaksi vahvistusta - Lucas Rangel palaa hyökkäykseen, Henry Uzochukwu vahvistaa puolustusta

KuPS:lle kaksi vahvistusta - Lucas Rangel palaa hyökkäykseen, Henry Uzochukwu vahvistaa puolustusta

Lucas Rangel palaa tuttuihin maisemiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura on tehnyt kaksi merkittävää pelaajavahvistusta joukkueeseensa. Brasilialaishyökkääjä Lucas Rangel palaa Kuopioon ja puolustuksen laitakaistaa vahvistaa FC Midtjyllandista siirtyvä Henry Uzochukwu.

Lucas Rangel ei suurempia esittelyjä Veikkausliigaa seuraaville kaipaa. 26-vuotias hyökkääjä siirtyi KuPS:aan kesällä 2018 itävaltalaisesta SV Kapfenbergista. Kahden ja puolen kauden aikana Rangel pelasi KuPS:ssa 63 ottelua, joissa brassi viimeisteli 23 maalia ja tarjoili viisi maaliin johtanutta syöttöä.

Kauden 2020 päätteeksi Rangel siirtyi Turkin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Adana Demirsporiin. Turkissa hyökkääjä onnistui maalinteossa kertaalleen seitsemässä ottelussa.

Huhtikuun alussa Demirsporin ja Rangelin tiet kuitenkin erkanivat. Vahvana prässääjänä ja hyvänä, sekä liikkuvana kohdepelaajana Rangel sopii erinomaisesti KuPS:n pelitapaan. Neuvottelut Rangelin KuPS:n paluulle alkoivat samantien hänen purettuaan sopimuksensa Turkkiin.

Rangelin sopimus Kuopion Palloseuran kanssa kattaa kauden 2021.

Henry Uzochukwu on 22-vuotias nigerialaispuolustaja, joka pystyy pelaamaan hyvin molemmilla laitakaistoilla. KuPS:n käyttämä systeemi, jossa molemmilla laidoilla pelaavat hyvin hyökkäysorientoituneet laitapuolustajat tukevat Uzochukwun vahvuuksia erinomaisesti.

Hän on nopea pelaaja, joka haluaa haastaa puolustajia 1 vs. 1 tilanteissa. Uzochukwu on pelannut eniten pelejä urallaan oikeana laitapuolustajana. Nigerialainen siirtyi Eurooppaan tammikuussa 2017, kun hänen kotimaansa FC Ebedei vaihtui Tanskan liigan FC Midtjyllandin organisaatioon.

Tanskassa Uzochukwu on pelannut Midtjyllandin reservijoukkueessa ja NordicBet LIGA:n FC Fredericiassa. Toiseksi korkeimman sarjatason otteluita Tanskassa vyölle on kertynyt 48 ottelua. Niissä hän on viimeistellyt kolme maalia ja antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Lisää uutisia