AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.12 // 28.3.2021

Ishmael Yartey viihtynyt Hakassa – ”Koko seura on kuin perheyhteisö”

Ishmael Yartey viihtynyt Hakassa – ”Koko seura on kuin perheyhteisö”

Ishmael Yartey siirtyi täksi kaudeksi FC Hakaan. (Kuva: Jukka Jaskara)

FC Haka käynnisti viime kauden jälkeen kausikorttikampanjan, josta osa meni suoraan pelaajabudjettiin huippuvahvistuksen hankintaan. Hakan verkkoon osuikin iso vonkale, kun urallaan muun muassa Portugalin, Ranskan, Sveitsin ja USA:n pääsarjoissa pelannut ghanalaishyökkääjä Ishmael Yartey, 31, siirtyi Hakaan.

Yartey on pelannut pitkän uran ammattilaiskentillä, kun hän siirtyi jo nuorena kotimaastaan Ghanasta Portugalin suurseura Benfican riveihin. Läpimurto Benfican ykkösjoukkueessa jäi kuitenkin tekemättä ja hän pelasi lainalla eri portugalilaisseuroissa ja Sveitsissä. Benfican jälkeen kokemusta on karttunut myös Sveitsistä, Ranskasta, USA:sta ja viimeksi Saudi-Arabiasta. Suomessakin hänet nähtiin vuonna 2019, kun hän pelasi loppukauden KPV:n riveissä tehden kuusi maalia pelaamassaan 11 ottelussa.

Yartey oli ilman seuraa, kunnes Haka tuli mukaan kuvioihin.

- Agenttini kertoi minulle Hakasta ja ajattelin, että miksipä ei, sillä pidin Suomesta. Juttelin päävalmentajan kanssa ja sain todella positiivisen kuvan hänestä ja seurasta. Hän kuulosti mukavalta ja positiiviselta ihmiseltä ja se motivoi minua tulemaan Hakaan, Yartey kertoo päätymisestään Valkeakoskelle seuran sivuilla.

Yartey koki heti tulleensa oikeaan paikkaan.

- Kun tulin tänne, niin se kuva minkä sain valmentajasta vahvistui. Hän on erittäin mukava ja on luonut joukkueen ympärille perheenomaisen tunnelman. Hänen työmoraalinsa on vaikuttava ja koko seura on kuin perheyhteisö. Kaikki pelaajista toimistohenkilökuntaan ovat tehneet oloni täällä erittäin mukavaksi, kiittelee Yartey.

Yartey on huomannut lyhyessä ajassa FC Hakan merkityksen Valkeakoskelle.

- Ihmiset ovat tulleet kaupungilla kertomaan minulle seurasta ja sen historiasta ja huomaan kuinka tärkeä seura on kaupungille. Yritän tehdä parhaani palkitakseni kannattajat tällä kaudella.

Jos pelikentän ulkopuolella Yartey on sopeutunut hyvin, niin myös kentällä palaset ovat hiljalleen loksahtamassa kohdilleen.

- Tähän mennessä olen yrittänyt sopeutua joukkueen pelityyliin. Mielestäni meillä on erittäin hyvä tapa pelata, ja jos pystymme toteuttamaan sitä kuten päävalmentaja haluaa, niin tulemme olemaan erittäin vaikeasti voitettava joukkue tällä kaudella.

- Minulla oli alla joitakin kuukausia, etten päässyt harjoittelemaan kunnolla, joten olen vasta pääsemässä täyteen kuntoon ja saamassa rytmistä kiinni. Kun sarjakausi alkaa, niin tulen olemaan valmis.

Lisää uutisia