AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 21.3.2021

Youri Loen sopeutunut hyvin Hakaan - "Täällä on hyvä olla”

Youri Loen sopeutunut hyvin Hakaan - "Täällä on hyvä olla”

Youri Loen siirtyi täksi kaudeksi Hakaan.

FC Hakan keskikenttä vahvistui täksi kaudeksi hollantilaisella Youri Loenilla. Pääosin kotimaassaan tähänastisen uransa pelannut Loen halusi urallaan uusia kokemuksia ja päätyi pienen mutkan kautta FC Hakan joukkueeseen.

NEC:n kasvatti debytoi kasvattajaseurassaan Hollannin liigassa vuonna 2011, mutta lopullinen läpimurto NEC:ssä jäi kuitenkin tekemättä ja hän jätti joukkueen tammikuussa 2014 siirtyäkseen lainalle sarjatasoa alempana pelanneeseen Dordrechtiin. Sen jälkeen hän pelasikin Eerste Divisiessä myös Sparta Rotterdamissa, Fortuna Sittardissa, FC Emmenissä sekä Almere Cityssä aina viime kevääseen saakka.

- Pelasin Eerste Divisien kärkijoukkueissa ja isoissa seuroissa, mutta halusin uralleni jotain uutta ja halusin siirtyä ulkomaille saamaan uusia kokemuksia sekä uuden seikkailun. Koronatilanteen vuoksi uuden seuran saaminen oli kuitenkin vaikeaa, Loen kertoo Hakan sivuilla.

Uusi osoite löytyi Kreikasta, kun hän teki viime syksynä sopimuksen maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Doxa Draman kanssa. Siellä asiat eivät kuitenkaan menneet aivan suunnitelmien mukaan.

- Halusin uuden seikkailun, mutten ihan sellaista seikkailua. Asiat eivät menneet siellä hyvin ja kaikki oli vähän huonosti organisoitu. Koronan takia emme pelanneet kilpailullisia otteluita lainkaan ja lopulta emme pystyneet harjoittelemaankaan. Kaikki oli kiinni ja vietin aikaa vain hotellihuoneessani enkä ollut onnellinen. Silloin päätin, että urani kannalta olisi paras purkaa sopimus.

Loppuvuodesta syntyi kontakti Hakaan ja tammikuussa Loen aloitti uuden seikkailun, kun hän saapui Valkeakosken paukkupakkasiin. Loen on päässyt nopeasti osaksi joukkuetta.

- Sopeutuminen on mennyt paljon helpommin kuin Kreikassa, sillä siellä aika harva puhui englantia eikä valmentajakaan osannut englantia. Täällä olen tuntenut oloni erittäin tervetulleeksi ja kaikki ovat auttaneet minua sopeutumaan. Täällä on hyvä olla ja nyt vain odotan, että kausi pääsisi alkamaan, Tampereelle asettunut Loen kiittelee.

Loen on ehtinyt saada tuntumaa suomalaisesta jalkapallosta yhden Suomen Cupin ottelun sekä muutaman harjoitusottelun verran.

- Oma roolini on aika samanlainen kuin mihin olen urani aikana tottunut. Muuten pelitapa on vähän erilainen ja on itsestäni kiinni, että pystyn näyttämään valmentajalle kuuluvani avauskokoonpanoon.

- Pelin taso on aika hyvä. Minulle on sen sijaan uutta pelata hallissa ja tekonurmella. Odotan sitä, että pääsemme kotistadionillemme pelaamaan.

Lisää uutisia