AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.11 // 17.3.2021

Obed Malololla ja Jyrki Aholalla pitkä tausta: "Hän on tehnyt minusta sen pelaajan, joka olen"

Obed Malololla ja Jyrki Aholalla pitkä tausta: "Hän on tehnyt minusta sen pelaajan, joka olen"

Obed Malolo siirtyi RoPS:sta AC Ouluun tälle kaudelle. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulun keskikentällä pelaava Obed Malolo on kulkenut pitkän uran vaikeuksienkin kautta siihen missä hän nyt on.

Malolo on vasta 23-vuotias, mutta matkan varrelle mahtuu monenlaista. Veikkausliigadebyytti HJK:ssa tapahtui jo heti 16-vuotispäivän jälkeen. Odotukset olivat sen jälkeen kovat, mutta mutkiakin on tullut matkaan.

Takana on paha loukkaantuminenkin, kun alkuvuodesta 2018 akillesjänne katkesi. Tuolloin SJK:ssa pelannut Malolo myöntää, että tilanne ei ollut helppo.

– Sillä hetkellä se oli hiton raskasta, raskainta mitä on ollut. Nyt jälkeenpäin sen näkee kasvuhetkenä. Se on kasvattanut ja avannut silmiä henkisellä tasolla, Malolo kertoo Kalevan haastattelussa.

Ura on sen jälkeen edennyt kuntoutumisen jälkeen RoPS:n kautta AC Ouluun, jossa samalla yhdistyi kaksi polkua. Juniorivuosien Allianssista aikanaan HJK:n riveihin Erkka V. Lehtolan valmennukseen siirtynyt Malolo sai toiseksi valmentajakseen HJK:ssa AC Oulun nykyisen luotsin Jyrki Aholan.

– Jykä on tehnyt minusta sen pelaajan, joka minä olen, Malolo kiittelee.

Eli siis millaisen pelaajan…

– En pelkää. Ehkä se tulee luonteestani. Jos haluaa pärjätä pienikokoisena, oppii pelaamaan niin. Olen nähnyt monia, joiden taidot riittäisivät liigatasolle, mutta juuri se kovuus puuttuu, kun siirrytään miesten peleihin.

Lähde: Kaleva
Lisää uutisia