AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 9.3.2021

​Uusi polvi ahvenanmaalaispelaajia kasvamassa vastuuseen IFK Mariehamnissa

​Uusi polvi ahvenanmaalaispelaajia kasvamassa vastuuseen IFK Mariehamnissa

Joel Mattsson nähtiin IFK-paidassa jo kaudella 2018. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin kokoonpanossa kiinnittää huomioita nuorten paikallisten pelaajien nousu vahvasti mukaan.

Grönvittin edellinen kultainen sukupolvi on jo jättänyt Veikkausliigakentät. Sellaiset nimet kuin Daniel Sjölund, Jani Lyyski ja Tommy Wirtanen ovat tuttuja kaikille, mutta nyt paikallista väriä joukkueessa on uuden sukupolven muodossa.

Maalivahti Marc Norqvistin ohella kauden 2021 IFK:n miehistössä ovat paluun Grönvittiin tehnyt Joel Mattsson sekä Mattssonin tavoin keskikentällä pelaavat Joel Karlström ja Oscar Wiklöf. Kaikki ovat Ahvenanmaalla kasvaneita pelaajia ja yhteistä on myös pienestä saakka ollut unelma pelaamisesta IFK-paidassa.

- Yksi vahvimmista lapsuusmuistoistani on se, kun minä ja isäni istuimme nurmiläntillä ja tarkkailimme maalivahteja Sami Sinkkosta ja Antti Kuismalaa. Siitä saakka on aina ollut unelmana pelata IFK:ssa, 23-vuotias Nordqvist kuvaa.

Nordqvistin tapaan muistoja menneiltä vuosilta on myös jo hyvin Veikkausliigassa kokemusta keränneillä 21-vuotiaalla Mattssonilla ja 19-vuotiaalla Karlströmillä. 18-vuotias Wiklöf sen sijaan on ensimmäistä kauttaan varsinaisella ykkösjoukkueen sopimuksella mukana.

- Oli hienoa saada mahdollisuus ja tuntea olevansa todella osa ykkösjoukkuetta. Tämä on kuitenkin vain osatavoite minulle. Nyt pitää jatkaa kehittymistä ja tähtäimessä on yritys saada paikka pelaavassa joukkueessa, Wiklöf sanoo.

Lisää uutisia