AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.10 // 9.3.2021

"Tämä joukkue on kuin perhe" - maalivahti Hugo Keto kiittelee HJK:n henkeä

"Tämä joukkue on kuin perhe" - maalivahti Hugo Keto kiittelee HJK:n henkeä

Hugo Keto tietää mitä HJK:n maalivahdilta vaaditaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime kaudella HJK:n riveihin paluun tehnyt maalivahti Hugo Keto on ehtinyt 23 vuoden ikään kokea urallaan jo monenmoista.

Keto aloitti jalkapallon pelaamisen viisi vuotiaan Englannissa. Perheen muutettua takaisin Suomen Keto jatkoi pelaamista Hongassa, jota hän siirtyi 14-vuotiaana HJK:n akatemiaan. 16-vuotiaana hän palasi Englantiin Arsenalin junioriakatemiaan, solmi ammattilaissopimuksen 2015 Arsenalin kanssa ja siirtyi 2018 Brighton & Hove Albioniin. Brightonista Keto palasi HJK:hon 2020 ja sai nopeasti vastuuta HJK:n maalilla.

– Maalivahtina yritän tuoda kentälle rauhallisuutta ja varmuutta, jotta kenttäpelaajat pystyvät luottamaan minuun, kun olen tolppien välissä, kuvailee Hugo Keto itseään pelaajana.

– HJK:n maalivahdin pitää olla moderni nykypäivän maalivahti, jonka pitää olla monipuolinen, seistä korkealla, tulla hyvin vastaan ja olla keskityksissä aktiivinen. Jalalla pelaamisen pitää myös olla kunnossa, koska avaamme myös peliä, jotta joukkue pystyy pelaamaan sulavaa jalkapalloa. Ja totta kai torjumme palloja myös.

Pukukopissa Keto pitää itseään monen muun tavoin varsin rauhallisena henkilönä.

– Meillä on monipuolisia kavereita kopissa, on rauhallisia ja ulospäin suuntautuneitakin. Se tuo hyvän yhteishengen.

Itseltään Keto toivoo tasaisuutta suorituksiin ja tietysti paljon pelejä.

– Viime kaudella sain maistiaiset siitä, millaista on olla HJK:n maalivahti, oli ylä- ja alamäkiä. Tälle kaudella toivon lisää tasaisuutta ja että tulokset olisivat hyviä koko ajan.

– Tämä joukkue on kuin perhe. Olemme yhtenäisiä ja tulemme toimeen keskenämme. Sanoisin, että paras joukkuehenki missä olen ollut. Vaikka vaihtuvuuttakin on ollut, runko on pysynyt saman. Uusien pelaajien on helppo tulla mukaan, toteaa Keto.

Lisää uutisia