AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 15.2.2021

FC Lahti vahvisti keskikenttäänsä - Javi Hervás siirtyy Hongasta

FC Lahti vahvisti keskikenttäänsä - Javi Hervás siirtyy Hongasta

Javi Hervás on edustanut edelliskaudet FC Honkaa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja espanjalainen keskikenttämies Javi Hervás ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Hervás siirtyy Lahteen FC Hongasta, jossa hän pelasi viimeiset kolme kautta.

Espanjalainen on 31-vuotias ja 176-senttinen keskikentän puolustava pelaaja. Hervás syntyi Guadalquivirjoen halkomassa Andalusian sivistyksen kehdossa Córdobassa, jossa hän pelasi myös juniorivuotensa paikallisessa Córdoba CF:ssa. Hän nousi keväällä 2011 Córdoban edustusjoukkueeseen ja debytoi Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Hervás siirtyi 2012 naapurikaupunki Sevillaan, jossa hän debytoi La Ligassa elokuussa 2012. Hervás onnistui Sevillassa iskemään myös maalin La Ligassa yhdeksässä pelaamassaan ottelussa.

Suurimmat meriitit espanjalaisella on kuitenkin sarjatasoa alempaa, jossa hän pelasi liki sata ottelua. Otteluissa syntyi myös viisi maalia, kunnes Hervás siirtyi Australian pääsarjaan. Kaudella 2018 Hervás saapui Suomeen ja Espooseen Hongan riveihin. Hongassa Hervás pelasi kolmen kauden aikana 74 liigaottelua ja hän osui maaliin kuudesti.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli ottaa uuden suojattinsa vastaan innoissaan. Zenelin mukaan Hervás tuo joukkueeseen taitojensa lisäksi myös roimasti kokemusta ja hän täydentää lahtelaisten keskikenttää antaen mahdollisuuden erilaisille taktiikoille. Zeneli kehuu myös uuden suojattinsa kykyä nähdä kaukana olevien pelaajien liikkeitä ja uskoo, että Lahden kiiturimaiset laiturit tulevat saamaan paljon palloja nopeasti ylös.

- Saimme erittäin mielenkiintoisen pelaajan meidän junaamme mukaan. Hervás on kypsä joukkuepelaaja. Hänellä on vahva pelikäsitys ja vahva tekninen osaaminen. Hän tuo meille kypsyyttä, taitoa ja rauhallisuutta meidän tekemiseemme kentällä. Uskon, että saamme Hervásin avulla vahvistettua keskikenttäämme ja tekemään siitä monipuolisemman. Meillä on nyt neljä vahvaa keskikenttäpelaajaa, jotka antavat meille mahdollisuuden erilaisille ottelustrategioille. Meidän keskikenttämiehet tukevat ja täydentävät hyvin toisiaan.

- Hervásilla on erikoistilanteissa vahva jalka. Hän pystyy rytmittämään meidän peliämme ja näkemään liikkeitä. Koen, että hän tulee vahvistamaan hyvin meitä ja olen ylpeä, että Hervás on tulevalla kaudella osa meidän joukkuettamme, Zeneli kertoo innoissaan.

Hervás liittyy joukkueen mukaan maahantuloon liittyvien koronakäytänteiden jälkeen.

Lähde: FC Lahden tiedote
Lisää uutisia