AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.01 // 7.1.2021

Anthony Annan jatkaa Interissä - mukaan myös nuorten valmennukseen

Anthony Annan jatkaa Interissä - mukaan myös nuorten valmennukseen

Anthony Annan tuo laajaa kokemusta Interin keskikentälle. (Kuva: Juha Tamminen)

Kausilla 2019 ja 2020 FC Interiä edustanut Anthony Annan nähdään Inter-paidassa myös tänä vuonna. Seura ja ghanalaispelaaja ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen, jonka myötä kokenut Annan nähdään pelikentän lisäksi jatkossa myös nuorten valmennustehtävissä.

HJK-paidassa vuoden 2017 keskikenttäpelaajaksi Veikkausliigassa valittu Annan siirtyi Interiin kesken kauden 2019 Israelista pääsarjasta. Kaikkiaan 34-vuotiaalle on kertynyt liigaotteluita Interissä 22, mutta suurimmat saavutukset Annanilla on ulkomailta.

Ghanalainen on ehtinyt pitkällä urallaan pelata Saksan, Espanjan, Hollannin ja Norjan pääsarjoissa. Hän on myös pelannut 64 maaottelussa sekä vuoden 2010 MM-lopputurnauksessa.

Interin päävalmentaja José Riveiro kertoo erityisesti viime kauden loppupuolen vakuuttaneen hänet Annanin jatkosopimuksen suhteen.

– Anthony on varma pelaaja keskikentällä ja hän osoitti taitojensa olevan edelleen tallella monissa loppukauden otteluissa. Hän on huippuammattilainen ja hänellä on paljon annettavaa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, Riveiro mainitsee.

Interin tekninen johtaja Vesa Mäki iloitsee saadessaan yhden kotimaisten kenttien meritoituneimmista pelaajista mukaan myös valmennukseen.

– Anthony haluaa miettiä myös jo pelaajauran jälkeistä aikaa. Jatkoneuvotteluissa löysimme nopeasti molempia osapuolia kiinnostavan ratkaisun, jossa Interin valmennusosaamisen kehittäjä Mika Hemmilä tukee Anthonyn valmentajakoulutusta. Samalla käytännön osaamista Anthony pääsee toteuttamaan ja kehittämään Interin nuorten valmennuksessa.

- Vielä ei ole sovittu minkä joukkueen mukana, mutta se selviää lähiaikoina, Mäki täsmentää.

Annanin sopimuksen myötä Interillä on koossa 19 pelaajasopimusta kaudelle 2021.

Lisää uutisia