AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.52 // 29.12.2020

AC Oulu vahvisti hyökkäystään - Nikolas Saira siirtyy HIFK:sta

AC Oulu vahvisti hyökkäystään - Nikolas Saira siirtyy HIFK:sta

Nikolas Saira vaihtaa AC Oulun laivastonsiniseen. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulun hyökkäyspää saa lisää nuorta voimaa ja nopeutta, kun Nikolas Saira siirtyy HIFK:sta joukkueen riveihin.

21-vuotias Saira on allekirjoittanut laivastonsinisten kanssa vuoden pelaajasopimuksen. Sopimus pitää sisällään option kaudesta 2022.

Saira on espoolaisen jalkapallokoulun kasvatti ja edustanut juniorina EBK:ta ja FC Honkaa. Ensimmäiset miesten pelit tulivat vyölle FC Espoon paidassa Kakkosen tasolla kaudella 2016. Saira oli vain 16-vuotiaana joukkueensa vakiopelaajia ja teki 19 pelissä 4 maalia laitahyökkääjän paikalta.

Tammikuussa 2017 Saira siirtyi edustamaan HIFK:ta, jonka sopimuspelaaja hän on ollut viimeiset neljä vuotta. Hyökkääjä on pelannut HIFK:ssä 20 peliä Veikkausliigaa ja ollut kertaalleen nostamassa seuraa Ykkösestä takaisin korkeimmalle sarjatasolle. Kuluneella kaudella Sairan vastuu HIFK:ssä jäi vähäisemmäksi ja hän kävikin hakemassa pelituntumaa Ykkösestä MYPA:n paidasta.

Saira on kuulunut ikäluokkansa lupaavimpiin pelaajiin ja ollut säännöllisesti mukana Suomen poikamaajoukkueissa. Maaliverkkojakin vauhdikas laitahyökkääjä on onnistunut heiluttamaan useampaan otteeseen edustaessaan Suomea nuorten maaotteluissa.

- Nikolas on hyvä 1 vastaan 1 -pelaaja ja erittäin juoksuvoimainen laituri. Hän pystyy pelaamaan kummallakin laidalla mikä antaa valmennukselle aina lisää vaihtoehtoja.

- Hänellä on vielä viimeinen läpimurto tekemättä Veikkausliiga-kentille, mutta uskon sen onnistuvan Oulussa erilaisessa ympäristössä kauden edetessä. Näen hänessä valtavasti potentiaalia, kertoo AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola näkemyksiään uusimmasta sopimuspelaajasta.

Lisää uutisia