AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 13.12.2020

​Ilir Zeneli on noussut pitkän tien huipulle valmentajana – "Tämä on mitä suurimmassa määrin tiimityötä"

​Ilir Zeneli on noussut pitkän tien huipulle valmentajana – "Tämä on mitä suurimmassa määrin tiimityötä"

Ilir Zeneli on edennyt valmentajana Kutosesta Veikkausliigaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden päävalmentajaksi vuosi sitten tullut Ilir Zeneli on edennyt valmentajanurallaan määrätietoisesti ja tavoitteita riittää.

Kosovolaistaustainen Zeneli muutti vanhempineen Suomeen vuonna 1992 ja koti löytyi Espoosta pari vuotta myöhemmin. Jalkapallo kuului kuvaan mukaan alusta saakka.

– En ollut tarpeeksi hyvä jalkapalloilija, joten minusta tuli valmentaja, uransa EBK:n kuutosdivarijoukkueen valmentajana aloittanut Zeneli hymähtää Länsiväylän haastattelussa..

Reilu vuosi sitten Zeneli palkattiin Veikkausliigassa pelaavan FC Lahden päävalmentajaksi. Siihen asti hän oli Kakkosessa pelaavan FC Espoon edustusjoukkueen päävalmentaja.

– Asetin 10 vuotta sitten tavoitteekseni, että valmennan vuonna 2020 Veikkausliigassa. Se toteutui.

Vuodelle 2022 Uefa Pro -lisenssiä suorittava Zeneli on asettanut tavoitteekseen valmentaa kansainvälisessä ottelussa seurajoukkuetta tai olla valmentajana mukana maajoukkueessa.

Zeneli sanoo, että on oltava uskoa omaan tekemiseen, tehtävä kovasti töitä, oltava itseluottamusta ja rohkeutta. On uskallettava tehdä valintoja.

– Olen aika kunnianhimoinen, analyyttinen ja määrätietoinen, perheensä kanssa Karhusuolla asuva mies luonnehtii.

Osan viikosta Zeneli asuu kuitenkin Lahdessa.

– Olen niin paljon kuin mahdollista perheen kanssa.

Zeneli vakuuttaa tietävänsä, että valmentaja menee työssään metsään, jos luulee olevansa valmis ja kaikkitietävä. Hänellä riittää vielä paljon opittavaa.

– Vaikka vastuu on loppukädessä päävalmentajalla, on tämä työ mitä suurimmassa määrin tiimityötä ja ihmisten johtamista. Ilman ammattitaitoista taustatiimiä ei tässä voi onnistua.

Lähde: Länsiväylä
Lisää uutisia