AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 8.12.2020

Maximo Tolonen vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Maximo Tolonen vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Maximo Tolonen siirtyy Ilvekseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kertoo verkkosivuillaan, että 19-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Maximo Tolonen siirtyy seuraan kauden 2021 kattavalla sopimuksella.

Sopimuksessa on lisäksi seuran optio kausista 2022 ja 2023.

IFK Mariehamnia viime kaudella edustanut Tolonen on yksi Suomen lahjakkaimpia nuoria pelaajia, jonka läpimurtoa aikuisten tasolle on odotettu jo hetken aikaa. Hän on edustanut Suomea peräti 42 kertaa eri juniorimaajoukkueiden ottelussa, joten hänen potentiaalinsa on ollut jo pitkään tiedossa.

Toloselle oli selvää, mihin joukkueeseen hän halusi päästä itseään kehittämään. Ilveksen pelityyli oli miellyttänyt nuorukaisen silmää, ja seuran näytöt nuorten pelaajien kehittämisestä puhuivat puolestaan.

- Kiva päästä seuraan mukaan! Ennemminkin oli ollut puhetta tänne siirtymisestä ja nyt kun siihen avautui mahdollisuus, niin ei muut seurat käyneet edes mielessä. Ilves on minulle hyvä paikka kehittyä ja tiedän kuinka hyviä seuran valmentajat "Jallun" (Jarkko Wiss) johdolla ovat nuoria pelaajia eteenpäin viemään. Nyt on todellakin loistava mahdollisuus tehdä se lopullinen läpimurto Veikkausliigaan, Tolonen toteaa Ilveksen verkkosivuilla.

Ilveksen viimeaikaiset hankinnat ovat olleet Tolosen tapaan nuorisomaajoukkueiden vakiokasvoja. Tämä saa nuorukaisen vieläkin innostuneemmaksi alkavasta kaudesta.

- Joukkueessa on todella paljon tuttuja, varsinkin maajoukkueista. Joukkue on varmasti nuori ja erittäin kilpailukykyinen tällä kaudella. Paljon pelaajia, jotka haluavat päästä eteenpäin, kirittämässä toisiaan loistavassa valmennuksessa. Minulla on todella positiivinen kuva joukkueesta.

Lisää uutisia