AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 23.11.2020

Omat kasvatit Miettunen ja Raittinen jatkavat Ilveksessä - optiot käytetty

Omat kasvatit Miettunen ja Raittinen jatkavat Ilveksessä - optiot käytetty

Tatu Miettusella on vankka Ilves-tausta. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen omat kasvatit Tatu Miettunen ja Eemeli Raittinen pelaavat tutussa peliasussa myös kaudella 2021. Molempien pelaajien aiemmassa sopimuksessa oli optio tulevasta kaudesta ja Ilves luonnollisesti lunasti kaksikon optiot.

Joukkueen kapteenistoon kuuluva 25-vuotias keskuspuolustaja Tatu Miettunen on edustanut Ilvestä 5-vuotiaasta asti. Ensimmäisen edustusjoukkuesopimuksensa Tatu solmi kaudelle 2014. Ilveksen paidassa hän on pelannut jo 138 Veikkausliigaottelua. Veikkausliigamaaleja Tatu on viimeistellyt seitsemän kappaletta. Suomea hän on edustanut U21-maajoukkueessa.

Miettunen jatkaa hyvillä mielin kasvattajaseurassaan.

- Onnellinen olo, kun seura haluaa minut täällä pitää. Hienoa jatkaa kasvattajaseurassa, en haluaisikaan täältä muualle siirtyä. Hiukan yllätti se, että olen ainoana pelaajana jäljellä vuoden 2014 nousijajoukkueesta. Vuodet menneet niin nopeasti, ettei ole tajunnut ajankulua.

Kausi 2020 oli omituinen jopa kokeneelle pelimiehelle.

- Päättynyt kausi oli vähän outo, koronan takia toki ymmärrettävistä syistä. Joukkueen peli ailahteli liikaa, sellaista meille tyypillistä tasaisuutta ei saatu kunnolla aikaiseksi. Lisäksi loukkaantumiset sotkivat aika vahvasti kuvioita. Uusia nuoria pelaajia saatiin ajettua taas sisään ja hienostihan he esiintyivätkin. Oma kausi meni vähän samalla mallilla kuin joukkueelle eli hiukan epätasaisin ottein. Toki loppukauden pelasin lievästi loukkaantuneena, mikä varmasti vaikutti jonkin verran.

Tulevasta kauteen Miettunen lähtee positiivisin mielin.

- Uuteen kauteen lähdetään hyvillä mielin. Tarkoitus saada ehjä ja terve kausi pelattua. Toivottavasti sarjat alkavat normaalisti. Vaikka muutamia avainpelaajia lähtikin pois, niin luotan seurajohdon kasaavan meille jälleen kilpailukykyisen joukkueen. Nuoret pelaajat ovat valmiita ottamaan enemmän vastuuta, ja me vähän kokeneemmat pyrimme heitä auttamaan ja olemaan esillä enemmän.

- Pelaajien siirtyminen kuuluu tähän lajiin ja tarvitseehan joukkueen terveellisellä tavalla aina uudistuakin.

20-vuotias hyökkääjä Eemeli Raittinen aloitti jalkapallouransa Ylöjärven Ilveksessä, mutta siirtyi sieltä jo D-junioreissa Tampereelle Ilveksen riveihin. Veikkausliigadebyyttinsä Eemeli teki kaudella 2019.

Tällä kaudella hän pelasi yhdeksässä Veikkausliigaottelussa sekä yhdessä Eurooppa Liigan karsintaottelussa. Näiden lisäksi Eemeli pelasi Ilves/2:ssa sekä P20 Suomen mestari joukkueen riveissä. Raittinen jatkaa uraansa mielellään Ilveksessä.

- Hyvät fiilikset jatkosopimuksesta, onhan tässä kovaa tehtykin duunia sen eteen. Päättynyt kausi ei ihan mennyt suunnitelmien mukaan, kun talven pikku loukkaantumiset aiheuttivat puolitehoisen harjoittelujakson. Siihen vielä koronan takia tauko, niin en saanut itsestäni niin paljon irti, kuin olisi pitänyt saada. Onneksi pääsin kuitenkin paljon pelaamaan Ilves/2:ssa ja sain siellä onnistumisia. On iso etu, että seuralla on oma kakkosjoukkue näin lähellä, eikä tarvitse matkustella muualle peliajan perässä. Lisäksi on tutut pelaajat ja valmennus, niin kyllähän se on iso asia.

- Pelit Kakkosen ja Veikkausliigan välillä erottuvat varsinkin pelitemmossa ja onhan Veikkausliigassa paljon taitavampia pelaajia niin vierellä kuin vastassakin. Sääli, että Veikkausliigakausi päättyi hiukan kesken. Meillä oli hyvä vire ja täysi mahdollisuus napata europaikka tai jopa mitali.

Raittinen tiedostaa omat vahvuutensa ja kehityskohteensa.

- Omina vahvuuksina pidän maalien tekemistä, hyökkäyspelaamista, pelikäsitystä sekä haastamista. Eniten kehitettävää on fysiikassa. Voimaa on saatava lisää, jotta pärjää kaksinkamppailuissa paremmin."

Myös henkilökohtaiset tavoitteet tulevalle kaudelle ovat nuorukaisella selvillä.

- Ensi kauden tavoite on pelata ehjä kausi sekä lyödä itsensä läpi lopullisesti Veikkausliigassa. Ensin kovalla työllä napataan paikka avauksessa ja sitten aletaan tekemään maaleja!

Lisää uutisia