AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 4.11.2020

Ville Saxmanin upea ura päättyy tänään - ”Vuodet Kuopiossa ovat olleet ihan huippuja”

Ville Saxmanin upea ura päättyy tänään - ”Vuodet Kuopiossa ovat olleet ihan huippuja”

Kuva: Juha Tamminen

KuPS:n kokenut Ville Saxman päättää komean Veikkausliigan uransa keskiviikkona Turussa TPS:aa vastaan.

Ville Saxman on noussut viime vuosina kuopiolaisten suureksi suosikiksi.

- Fiilikset ovat hyvät ja jännittyneet, sillä jäljellä on enää yksi treeni ja yksi ottelu ja sitten peliura on loppunut. Jonkun aikaa olen odottanut uran loppua. Opiskelen neljättä vuotta lääkäriksi ja pari vuotta olisi opintoja vielä jäljellä, Saxman totesi tiistaina seuran verkkosivujen mukaan.

Saxman aloitti liigapelaajan uransa Myllykosken Pallossa 2010 jatkaen sen jälkeen Rovaniemen Palloseurassa ja siirtyen Kuopioon kaudeksi 2017. Keskikenttäpelaaja on pelannut keltamustissa tähän mennessä 110 liigaottelua onnistuen maalinteossa 15 kertaa. Pelattuja Veikkausliigaotteluita on kertynyt kymmenen pelivuoden aikana yhteensä 288.

- Vuodet täällä Kuopiossa ovat olleet ihan huippuja. Oli iso hyppy tuntemattomaan tulla Kuopioon ja muuttaa tänne neljän Rovaniemen vuoden jälkeen. Tosi hyvin tänne on kotiuduttu ja hyvin täällä on otettu vastaan. Neljä KuPS-vuotta ovat olleet tosi menestyksekkäitä ja hyvän uran olen saanut pelata Veikkausliigassa. Suomen mestaruus on hieno kruunu omalle peliuralle.

- Sarjakauden viimeinen peli on aina hieno ja herkkä hetki. Nyt se on sitä aivan erityisesti. Pelin jälkeen fiilis tulee varmasti olemaan tosi hieno ja huojentunut, kun pitkä ja raskas kausi on takana. Valtavan iso kiitos kaikille mukana eläneille, paljon hienoja sanoja olen saanut kuulla lopettamisilmoituksen jälkeen ja se lämmittää omaa mieltä tosi paljon. Fanit ovat ottaneet tosi hienosti vastaan, tosi paljon kiitoksia kaikille joiden kanssa on saanut tehdä töitä uran varrella, Saxman kiittää.

Veikkausliigan päätöskierros pelataan keskiviikkona 4.11. klo 18.30. KuPS kohtaa TPS:n Turussa.

Lisää uutisia