AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 26.10.2020

Tuomas Kaukua on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut ropsilainen

Tuomas Kaukua on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut ropsilainen

Tuomas Kaukua on tehnyt tällä kaudella lopullisen läpimurtonsa. (Kuva: Juha Tamminen)

Juuri 20 vuotta täyttänyt Tuomas Kaukua on tehnyt tällä kaudella lopullisen läpimurtonsa Rovaniemen Palloseuran edustusmiehistöön. Nuorukaisen matka jalkapalloilijana on käynnistynyt samassa seurassa vain nelivuotiaana.

Nuori rovaniemeläinen on pelannut kolmea ottelua lukuun ottamatta jokaisessa tämän sesongin sarjaottelussa. Hän on myös onnistunut tekemään uransa ensimmäiset Veikkausliigamaalit.

Kaikki alkoi Korkalovaaran pallokentän hiekalta, jossa pieni pelimies ihastui lajiin.

- Minut on viety 4-vuotiaana RoPSin nappuloihin ja sieltä kaikki lähti liikkeelle, Kaukua muistelee RoPS:n verkkosivuilla.

- Pallopelit ovat aina viehättäneet minua ja niiden joukosta jalkapallo valikoitui nopeasti ykkösjutuksi. Futiksen rinnalla olen myös pelannut pitkään salibandyä.

RoPSin nappulaliigassa Kaukua muistaa pelanneensa ainakin Barcelonan ja Juventuksen nimiä kantaneissa joukkueissa. Näiden kautta tie johti ikäkausijoukkueisiin, joissa hän on ollut mukana sekä RoPSin että kaupunkimme toisen seuran FC Santa Clausin mukana, joka toimi tuolloin vielä nimellä FC Lynx.

Liikunnan ja hauskuuden lisäksi nappulaliiga on erinomainen ympäristö uusien kavereiden löytämiseen. Kaukuan kohdalla junioripelit ovat jo vaihtuneet aikuisten sarjoihin, mutta osa pelikavereista ovat pysyneet samoina ensimmäisistä vuosista alkaen.

- Juho Hyvärisen kanssa olemme pelanneet samassa joukkueessa todella pienestä asti ja nyt olemme molemmat edustusjoukkueen mukana. Olemme olleet kavereita todella pitkään, Kaukua kertoi.

Kaukualle muistui nappulaliiga-ajoista paljon muistoja mieleen. Eräästä käy hyvin ilmi, kuinka pienten pelaajien mielikuvitus pääsee kentillä valloilleen ja idoleilta nähtyjä suorituksia pyritään kopioimaan. Kaukuan suosikkipelaajia lapsena olivat useille suomalaispelaajille uskoa antanut Jari Litmanen ja brasilialaistähti Ronaldinho. Jälkimmäisenä mainittua Kaukua muisti matkineensa parhaansa mukaan pikkukentän peleissä.

- Olin juuri saanut uudet nappikset ja ne olivat samanlaiset kuin Ronaldinholla. Olin katsonut hänen maalikoosteitaan ja hänen ulkosyrjälaukauksensa jäi mieleen. Meillä oli nappulaliigan ottelu Raviradan kentällä, jossa muistan laukoneeni kyseisillä kengillä maalin ulkosyrjälläni. Se tuntui erityiseltä, kun tunsi onnistuneensa samassa kuin Ronaldinho vaikka hädin tuskin olin saanut palloa nousemaan nurmesta.

Lisää uutisia