AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 30.9.2020

Inter käytti kolmen pelaajan optiot ensi kaudesta

Inter käytti kolmen pelaajan optiot ensi kaudesta

Taiki Kagayama nähdään Interin paidassa myös ensi kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on käyttänyt Jesper Engströmin, Martti Haukiojan ja Taiki Kagayaman sopimuksissa olleet optiot. Näin kuluvaksi kaudeksi Interiin siirtynyt kolmikko nähdään sinimustassa paidassa myös kaudella 2021.

Kolmikon kokenein on yli 200 Veikkausliigan ottelua pelannut Engström, joka oli ennen kuluvaa kautta pelannut käytännössä koko aikuisikänsä Vaasan Palloseurassa. Inter-paidassa 28-vuotiaalle on kertynyt toistaiseksi 14 liigaottelua pelipaikan vaihdellessa eri laitojen välillä. Oman jatkosopimuksensa varmistumisen jälkeen José Riveiro pääsi omalta osaltaan vahvistamaan Engströmin jatkon.

- Jeppe on tasainen pelaaja, joka tekee aina optimaalisen suorituksen kentällä. Kokeneena laatupelaajana hän sopii täydellisesti ajattelutapaamme, Riveiro kommentoi Vöyriltä kotoisin olevaa Engströmiä Interin sivuilla.

Engströmin tapaan VPS:n riveissä viime kaudella pelannut Martti Haukioja on pelannut tällä kaudella Inter-toppareista toiseksi suurimmat peliminuutit. Jo lapsena Turussa asunut 20-vuotias Haukioja aloitti jalkapallon pelaamisen Hämeenlinnan Jalkapalloseurassa, mutta on urallaan pelannut jo myös Chievo Veronan akatemiassa. Riveiro kehuu ensimmäisen alle 21-vuotiaiden karsintaottelunsa alkukuusta Romaniaa vastaan pelanneen Haukiojan alkuvuotta.

- "Mara" on kehittynyt paljon siitä hetkestä, kun hän tuli meille. Hän on vielä nuori pelaaja ja olen tyytyväinen, että hän jatkaa pelaajana kasvamistaan meidän kanssamme, päävalmentaja kertoo.

Viime kaudella Ykkösen Musan Salaman riveissä maalitehtailun makuun päässyt Taiki Kagayama siirtyi Interiin Kokkolan Pallo-Veikoista, missä hän pelasi ensimmäiset Veikkausliigan ottelunsa viime kauden lopulla. Interin testissä jo viime vuoden tammikuussa ollut 24-vuotias japanilainen hyökkääjä on tehnyt kuluvan kauden aikana neljä liigamaalia. Muille pelaajille tulleiden pelikieltojen takia Kagayama on seuran ainoa kaikissa kauden 18 Veikkausliigan ottelussa pelannut pelaaja. Riveiro uskoo myös Kagayaman jatkavan kehittymistään tulevalla kaudella.

- Uskon myös Taikin parantavan toisella kokonaisella liigakaudellaan. Hän on monipuolinen ja taitava pelaaja, joka on aina valmis suoriutumaan, Riveiro kuvailee.

Kolmikon jatkon myötä Interillä on kaikkiaan 11 vähintään ensi kauden kattavaa pelaajasopimusta. Engströmin, Haukiojan ja Kagayaman ohella Timo Furuholm, Jan Heinonen, Arttu Hoskonen, Roope Kantola, Benjamin Källman, Aati Marttinen, Elias Mastokangas ja Matias Ojala kuuluvat ensi kauden sopimuspelaajiin.

Lisää uutisia