AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 23.9.2020

​"Ei oltu parhaimmillamme tänään" – Honkavaara harmitteli tappiota

​"Ei oltu parhaimmillamme tänään" – Honkavaara harmitteli tappiota

Tappio kismitti "Honsua". (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n vahva neljän ottelun voittoputki sai päätöksensä keskiviikkona, kun FC Lahti haki voiton OmaSp Stadionilta.

SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara oli pettynyt esitykseen ja etenkin ratkaisumaali jäi kismittämään, vaikka FC Lahden Jasin Assehnoun sen hyvin tekikin.

– Me ei oltu kyllä parhaimmillamme tänään. Liian moni pelaaja ei ollut tänään parhaalla tasollaan. Hyvä harjoitusviikko meillä oli kuitenkin takana. Hyvä fiilis sekä erittäin hyvä valmistava harjoitus, mutta sitten peli vain jäi jotenkin piippuun.

- Se maali tuli vastahyökkäyksestä, missä oli vähän kuin 2 vs. 6 tilanne ja meidän olisi pitänyt mennä vain rohkeammin peittämään sitä laukausta. Me annettiin hänen laukoa. Ja se on se minkä Assehnoun tekee tosi hyvin. Me annettiin hänen pelata siinä niillä vahvuuksilla mitä hänellä on. Siinä olisi pitänyt mennä vaan ahneemmin peittämään se laukaus. Meillä oli niin monta pelaajaa pallon alla siinä, harmitteli Honkavaara pelin jälkeen.

Keskiviikon tappio ei Honkavaaran mukaan anna aihetta mihinkään paniikkinappulan painamiseen kuitenkaan.

– Tällä hetkellä yleensä voi olla kokonaiskuvaan tyytyväisempi kuin aiemmin, mutta kun se seuraava peli on aina se tärkein. Kaikkia pelejä ei voi voittaa joo, mutta kaikki pelit on mahdollista voittaa. Se tässä harmittaa. Ennen kaikkea harmittaa, ettei saatu tänään parasta ulos.

- Totta kai näissä tilanteissa valmentaja katsoo aina peiliin ja samalla tavalla pelaajien pitää katsoa peiliin.

Harmitus jäi kuitenkin päällimmäiseksi ja ennen kaikkea hyökkäyspelistä jäi "Honsun" mukaan puuttumaan jotain tällä kertaa.

– Olen kuitenkin sitä mieltä, että tämä oli täysin voitettavissa oleva peli. Ja meidän pitää hyökätä enemmän. Kuten tuossa lopussakin nähtiin, niin sitten alkaa tapahtua, kun me hyökätään.

- Eka puoliaika me vaan pelailtiin. Vähän niinkuin FC Lahtikin pelaili. Eli meidän pitää pystyä hyökkäämään enemmän, mutta hyökkäämään hallitummin. Siinä me vaan ei tänään onnistuttu, sanoi Honkavaara.

Lisää uutisia