AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 20.9.2020

"Turhauttava pistemenetys" - tasapeli ei tyydyttänyt HJK-luotsi Koskelaa

"Turhauttava pistemenetys" - tasapeli ei tyydyttänyt HJK-luotsi Koskelaa

Pistejako ei tyydyttänyt Toni Koskelaa. (Kuva: Juha Tamminen)

Sunnuntaina HJK matkusti Hongan vieraaksi, kun luvassa oli kauden toinen Metroderby.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Bolt Arenalla päädyttiin pistejakoon 1-1 lukemin, ja tasainen vääntö nähtiin tälläkin kertaa tuloksena maaliton tasapeli.

Klubin leirissä ei tasapeli tyydyttänyt, ja kaksi viheltämättä jäänyttä kenties rangaistuspotkun arvoista tilannetta jäivät harmittamaan. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela myönsikin turhautumisen.

– Turhauttava pistemenetys, kun katsoo pelitapahtumia. Ekalla jaksolla oltiin puolustussuuntaan liian hitaita ja muuttamaan blokkia prässiin, vaikka Hongan tapa täyttää kenttä tekee prässäämisen vaikeaksi. Hyökkäyssuuntaan etäisyydet olivat liian pitkiä ja keskitykset lähtivät turhan kaukaa, analysoi Koskela.

Koskela näki, että paikkoja ratkaisuun oli etenkin tauon jälkeen.

– Toiselle puoliajalle saatiin parannettua etenkin hyökkäyspelaamista. Sen jälkeen peli pyöri pitkälle yhdessä päässä ja boksin reunoilla. Paikkojen luominen ei ole Honkaa vastaan helppoa, koska he puolustavat maalinedustan hyvin ja todella monella pelaajalla.

- Saimme kuitenkin useita vapaapotkuja hyvistä paikoista, laukauksia boksin sisältä ja yhden huippupaikan 3–4 metristä. Valitettavasti tänään ei päästy ylärimaa lähemmäs.

Lisää uutisia