AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 1.9.2020

Wiss helpottui voitosta: "Todella iloinen voi olla nyt"

Wiss helpottui voitosta: "Todella iloinen voi olla nyt"

Ilves ioli askelen Hakaa edellä. (Kuva: Juha Tamminen)

24 vuoden tauon jälkeen FC Haka ja Ilves iskivät yhteen Veikkausliigassa. Tamperelaiset eivät jättäneet kilpakumppaneilleen juuri mahdollisuuksia.

Ilari Mettälä iski kaksi komeaa maalia ja Mika Hilander piti vakuuttavasti nollapelin. Kentällä nähtiin jälleen paljon uusia nuoria talentteja, kuten topparikaksikko Juho Pietola ja Miska Rautiola.

Päävalmentaja Jarkko Wiss saa vetää syvään henkeä kolmen pisteen saalistamisen jälkeen.

– Todella iloinen voi olla nyt. Hieno esitys meidän pojilta. Kyllä tämä oli kollektiivinen onnistuminen, mutta pakko on nostaa esiin pari nimeä. Juho Pietola ensimmäistä kertaa avauksessa ja Miska Rautiolan nousu kakkosjengistä. Vakuuttavaa syöttötyöskentelyä heiltä.

– Taisi tulla yleisölle ja Hakallekin yllätyksenä, että Miskalla on yksi tämän sarjan parhaimmista jaloista. Vaikea toki on nopealla aikataululla löytää tietoa, mutta hän pääsi oikeuksiinsa. Hyvin löytyi tandemi Eetu Mömmön kanssa. Potkutekniikka on kunnossa, parannettavaa on sen sijaan puolustustyöskentelyssä, Wiss kuvailee 22-vuotiaana liigaympyröihin noussutta suojattiaan.

Yksi illan onnistujista oli totta kai myös kahden maalin mies Ilari Mettälä, jonka kuntoutuminen pelivauhtiin on tärkeää.

– Ei tällaisissa matseissa yleensä ole paljoa paikkoja. Hienosti meidän veijari kuitenkin pisti pallot pussiin. Joskus tuntui, että "Ilulla" jää joku tilanne jalkoihin, mutta on hän kyllä hyvä viimeistelijä boksissa. Se nähtiin jälleen tänään.

Joukkue pääsee maajoukkuetauolle kasaamaan rivit kuntoon. Sarjasijoitus koheni kuudenneksi. Neljäntenä oleva FC Honka on tasapisteissä paremmalla maalierolla.

– Aika repaleinen tilanne on vielä loukkaantumisten kanssa. Maajoukkueleireille lähtee paljon meidän poikia. Koetin laskeskella, että miten treenataan lähipäivät. Voi olla, että vasta maanantaina päästään isolla porukalla taas kunnolla vauhtiin. Sitten vain täysillä kohti Honka-peliä, Wiss päättää.

Lisää uutisia