AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 28.8.2020

Tero Mäntylä tietää lauantain ottelun panokset – ”Meidän on pakko voittaa”

Tero Mäntylä tietää lauantain ottelun panokset – ”Meidän on pakko voittaa”

Tero Mäntylä on syntynyt ja kasvanut Seinäjoella. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kohtaa kuuden pisteen ottelussa lauantaina RoPS:n. Kyseessä on samalla SJK:n yhteisöllisyysottelu, jossa kunnioitetaan Seinäjokea ja sen jalkapallohistoriaa.

Seinäjoen kaupunki täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja myös kaupungin jalkapallojoukkueet SePS ja TP-55 viettävät juhlavuotta. SePS:lla on 90. juhlavuosi ja TP-55:llä 65-vuotisjuhlat. SJK pelaa ottelun uudella kolmosasullaan, jolla kunnioitetaan kaupungin ja sen joukkueiden historiaa.

Seinäjoelta lähtöisin oleva ja TP-55:n kasvatti Tero Mäntylä odottaa tulevaa ottelua innoissaan.

– Tämä peli on minun mielestä aivan mahtava juttu. Kun näin ensimmäisen kerran nämä paidat, ja kuulin tästä ideasta, niin olin heti aivan täysillä mukana. Todella hieno idea. Seurojen juhlavuosien lisäksi, kun vielä Seinäjokikin viettää juhlavuottaan, niin tässä on kyllä kaikki elementit kohdillaan, sanoo Mäntylä SJK:n sivuilla.

– On todella hienoa olla mukana tämmöisessä tapahtumassa ja pelata ottelussa. Itse kokeneempana pelaajana ymmärrän vielä tätä historiaakin tässä taustalla. Eli tiedän mistä kaikki on lähtöisin. Itse olen TP:tä edustanut ihan pallokoulusta alkaen, jatkaa Mäntylä.

Peliin ja siinä pelattaviin panoksiin siirryttäessä, on Mäntylän sanoma selkeä.

– Meidän on pakko voittaa lauantaina. Ei kahta sanaa. Se myös tiedostetaan joukkueessa, ja se lähdetään siitä myös ottamaan. Mikään muu ei ole siitä hyväksyttävää. Tässä on nyt rimpuiltu ja taisteltu, yritetty saada sitä kolmea pistettä, onnistumatta siinä. Mutta nyt se on ihan sama miten se tulee, kunhan tulee. Me tarvitaan nyt se voitto. Mä uskon ja luotan meidän jätkiin siinä, että se tulee myös tapahtumaan. Uskon myös siihen, että voitto vapauttaisi meitä aikalailla.

– Tässä sarjassa näkee muilla joukkueilla saman efektin, kun he ovat saaneet sen yhden voiton, niin homma on lähtenyt helpottamaan siitä. TPS nyt viimeisimpänä esimerkkinä, mutta Helsingin IFK:lla oli sama homma. Joten toivon, että sama käy meille. Ja tämä on meille sillä tavoin käänteentekevä ottelu lauantaina. Lyödään RoPS kumoon ja ei katsella sen jälkeen enää mitään muuta kuin eteenpäin peli kerrallaan, päättää Mäntylä.


SJK-RoPS lauantaina 29.8. OmaSP Stadionilla kello 17.00 alkaen.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia