AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 18.7.2020

​"Eteenpäin mennään" – RoPS-luotsi Vesa Tauriainen repi positiivisen irti pisteestä

​"Eteenpäin mennään" – RoPS-luotsi Vesa Tauriainen repi positiivisen irti pisteestä

"Vesse" uskoo parempaan jatkossa. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS avasi kauden pistetilinsä perjantaina pelaamalla 2-2-tasapelin FC Hakaa vastaan kotonaan.

RoPS:n lähtökohdat otteluun olivat haastavat, kuten on ollut koko alkukauden. Sairaslista on pitkä, jonka päälle tulevat pelaajat, joilla ei ole pelilupaa ennen heinäkuun 20. päivää.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriaisen käytöstä puuttui kahdeksan kenttäpelaajaa – yhdeksän, jos mukaan lasketaan myös pelaaja, jonka sopimus on purettu. Välillä kokemattomuus on näkynyt myös tuloksissa. Toisaalta nuorten saama vastuu voi kantaa hedelmää jatkossa.

- Meidän nuoret ovat selviytyneet kokonaisuudessaan hyvin, Tauriainen kehuu.

- Emme kuitenkaan oleta, että he vetäisivät tällä tavalla läpi koko kauden. Me saamme jatkossa enemmän vaihtoehtoja pelipaikoille, jonka myötä pojille saadaan turvallinen ympäristö kehittyä. He pääsevät välillä huilaamaankin. Mutta toki, jos esitykset ovat sen mukaisia, niin he myös pelaavat.

Haka pääsi toisen jakson alussa peliin mukaan RoPS:n johdettua tauolla 2-1.

- Nuoren joukkueen kanssa tulee edelleen hölmöjä virheitä, joista vastustaja tällä tasolla rankaisee, Tauriainen harmitteli.

- Virheistä seuraa maalipaikkoja, tai paine jää meidän päähän, josta ajanoloon seuraa erikoistilanteita.

Tasoituksen jälkeenkin RoPS:lla olisi ollut mahdollisuus ratkaista ottelu. Lähimpänä oli jälleen Tuomas Kaukua laukauksineen. Moni nopea hyökkäys päättyi kuitenkin paitsioon. Yleisö nautti, mutta aivan niin suoraviivaista peliä ei Tauriainen olisi toivonut näkevänsä.

- Kyllä me haluamme tilanteenvaihdot hyödyntää, mutta varsinkin toisella jaksolla meidän olisi täytynyt pitää palloa enemmän, RoPS-valmentaja kertaili.

- Meillä oli myös toisella jaksolla hyviä hyökkäyksiä, mutta se on myös nuoren tilanteen rutiinin puutetta, kuinka tilanteet hyödynnetään. Mutta eteenpäin mennään, ja kun loukkaantumistilanne vielä paranee, niin kyllä tämä tästä.

Lisää uutisia