AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 2.7.2020

Veikkausliigalta uusi aluevaltaus – laajentuu e-urheilun puolelle

Veikkausliigalta uusi aluevaltaus – laajentuu e-urheilun puolelle

Veikkausliiga ja Telia Esports Series ovat sopineet virallisen e-urheilusarjan käynnistämisestä. Uusi eFutisliiga käynnistyy syksyllä 2020.

Veikkausliiga ja Telia Esports Series yhdistävät voimansa e-urheilun alueella. Uusi jalkapalloaiheinen e-urheilusarja eFutisliiga käynnistyy syksyllä 2020.

– Viimeistään koronavirus osoitti, että urheilusarjat eivät voi pitää tulevaisuuttaan itsestäänselvyytenä ja aina on tilaa innovoida sekä kehittyä. Olemme pitkään seuranneet e-urheilun kehitystä niin Suomessa kuin maailmalla ja odotamme innolla eFutisliigan alkua. Erityisen innostuneita olemme siitä, että uuden liigan myötä suomalaiset jalkapallofanit voivat kannustaa lempijoukkueitaan vuoden ympäri myös Veikkausliigan kauden ulkopuolella, kertoo Veikkausliigan liiketoiminnan kehitysjohtaja Ville-Mikko Korkka.

Veikkausliigan joukkueita tulevat edustamaan e-urheilijat ja eFutisliigan on tarkoitus alkaa syksyllä 2020. Tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä työn alla.


eFutisliiga vahvistaa suomalaisen jalkapallon ja e-urheilun asemaa

– Tämä kevät on viimeistään paljastanut e-urheilussa piilevän potentiaalin koko maailmalle ja olemme ylpeitä tulevasta yhteistyöstä Veikkausliigan kanssa. Syksyn aikana alkava eFutisliiga on täydellinen esimerkki siitä miten perinteinen urheilu ja e-urheilu voivat kulkea käsi kädessä. Toivomme, että voimme esimerkillämme kannustaa myös muita pääsarjoja yhdistämään voimat e-urheilun kanssa, kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

eFutisliigaa seurataan MTV:llä, jonka e-urheilutarjonta laajentuu samalla jalkapallon puolelle. Jalkapallon huippusarjojen rinnalla nähdään nyt myös eFutisliiga, jonka viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa mtv-palvelusta ja C Moresta.


eFutisliigan pääyhteistyökumppanina toimii PlayStation

– PlayStation on tukenut Suomen harrastajavetoisia ja puoliammattimaisia peliturnauksia jo vuosia, mutta Telian ja Veikkausliigan kanssa voimme ottaa uuden askeleen kohti e-urheilun vakiinnuttamista Suomessa ja PlayStationin asemaa kilpailullisen pelaamisen ytimessä, kertoo Suman Rath, Pohjoismaiden PlayStationin General Manager.Veikkausliiga

Veikkausliiga on suomalaisen jalkapallon miesten pääsarja ja pääsarjan järjestävä organisaatio. Veikkausliigan muodostavat ja sitä hallinnoivat Veikkausliigassa pelaavat kaksitoista eri puolilta Suomea tulevaa seuraa. Veikkausliigan tehtävä on seurojen ja niiden toimintaedellytysten kehittäminen sekä sarjan markkinointi Veikkausliigan aidon ja avoimen arvopohjan mukaisesti.


Telia Esports Series

Telia Esports Series on vuonna 2019 perustettu e-urheiluliiga, jota pyörittää viime vuosina perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi kasvanut Telia. Telia Esports Seriesin Counter Strike: Global Offensive- ja League of Legends -sarjoja pelataan ja seurataan innokkaasti PohjoIassa. Sarjan sateenvarjon alla lähetetään myös maailman parasta e-urheilua ESL:ltä.

Telia Esports Seriesin tavoitteena on alusta asti ollut tukea ammattipelaamista, viihdyttää e-sports-ummikkoja ja tehdä samalla Suomesta e-urheilun kärkimaa.

Lisää uutisia