AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 6.5.2020

Teininä Veikkausliigassa läpimurron tehnyt Medo johtaa nyt FC Hakan nuorta joukkoa

Teininä Veikkausliigassa läpimurron tehnyt Medo johtaa nyt FC Hakan nuorta joukkoa

Medo pelasi HJK:ssa kaudella 2016, kunnes palasi taas ulkomaille. (Kuva: Juha Tamminen)

Mohamed "Medo" Kamara teki debyyttinsä Veikkausliigassa jo kaudella 2006.

Medo pääsi debytoimaan Veikkausliigassa 18-vuotiaana. Nyt hän johtaa FC Hakan nuorta joukkuetta kohti menestystä 32-vuotiaana konkarina. Rooli sopii Medolle.

- En tunne paineita, olen aina rakastanut pelata nuorten pelaajien kanssa. Heidän kanssaan on helppo pelata. He kuuntelevat ja ovat valmiita tekemään töitä, Medo toteaa Suplan Hacastissa.

Medolla oli mahdollisuus valita seurakseen nuorena poikasena HJK tai KuPS. Vaaka kääntyi KuPS:n suuntaan. Kuopiossa tosin hän pelasi vain yhden kauden.

- Hyviä muistoja KuPS:sta, vaikka KuPS tippui. Minulla oli mahdollisuus mennä HJK:hon, mutta olin nuori ja halusin pelata paljon pelejä. HJK:ssa tuskin olisin pelannut niin paljon, joten valitsin KuPS:n. Pelasin sillä kaudella paljon, sain kokemusta. Se oli fantastista aikaa minulle. Lopussa sitten surullistakin, kun tiputtiin, Medo muistelee.

Kuopiosta Medon tie vei isojen valojen alle Helsinkiin.

- Oli helpompaa sitten mennä HJK:hon, kun oli kausi alla KuPS:n kanssa. HJK:ssa oli paljon hyviä pelaajia, hyvä koutsi Keith Armstrong. Opin paljon siellä ja joka vuosi koetin parantaa peliäni. Fantastista aikaa myös HJK:ssa.

Medo lähti HJK:sta 2010 ja pelasi upean uran ulkomailla. Tie vei aina Englannin huippuseura Bolton Wanderersiin saakka. Viime vuodet Medo pelasi Kuwaitissa. Nyt pyörä on pyörähtänyt ja mies on takaisin Suomessa.

- Iloinen olen siitä, että olen takaisin täällä. Olen ollut tovin pois liigasta ja kiva tulla takaisin. Suomi on aina kotini ja täällä tulen asumaan sitten kun lopetan urani, Medo toteaa.

Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lähde: Suplan Hacast
Lisää uutisia