AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 1.5.2020

​Uniongelmat päättivät loistavan peliuran: "Pelaaminen oli selviytymistä"

​Uniongelmat päättivät loistavan peliuran: "Pelaaminen oli selviytymistä"

Kuva: Juha Tamminen

KuPS:n kasvatti Tuomas Rannankari, 28, pelasi upean uran Veikkausliigassa sekä ulkomailla Hollannissa ja Saksassa.

Rannankarin ura päättyi ennen aikojaan jatkuvasti piinaaviin uniongelmiin. Ilveksessä vietetty kausi 2018 jäi taitavan pelimiehen viimeiseksi.

- Moni tietää, että minulla on koko uran aikana ollut uniongelmia. Ne pahenivat ennen muuttoa Tampereelle. Talvi ja kevät meni ihan ok, kun se kuorma mitä unettomuudesta johtui ei ollut vielä niin suuri. Vuosi oli tosi raskas. Treenattiin koko ajan tosi kovaa, eikä oikein missään vaiheessa päässyt palautumaan, kun yöt oli niin huonoja. Se ajoi pikkuhiljaa tilanteeseen, että pelaaminen oli selviytymistä eikä suorittamista, Rannankari toteaa Mölymäki -podcastissa.

- Pahimmillaan tilanne oli sellainen, että sanotaan, että huomenna oli tiedossa kahdet kovat treenit. Menet yhdeltätoista nukkumaan, mutta nukahdat kuuden aikaan aamulla ja kahdeksalta piti nousta treeneihin. Kahden tunnin yöunilla treenaat niin elimistö on aika poissa raiteiltaan ja kuormittunut. Seuraava yö kun elimistö käy vielä treeneistä kierroksilla, ei tule lepotilaa lainkaan, Rannankari kuvailee.

Rannankari joutui turvautumaan voimakkaisiin lääkkeisiin saadakseen edes joskus nukuttua.

- Nukahtamislääkkeitä piti käyttää koko ajan, että selvisin. Loppua kohden oli tosi huonoa. Lääkkeissä on aina sivuvaikutuksia. Aiheuttaa, että aamulla kroppa ei ole valmis treenaamaan tai pelaamaan, Rannakari kertoo.

Nykyisin pelaajauralta valmennuspuolelle siirtynyt Rannankari nukkuu hieman paremmin. Siitä lisää podcastissa.

Lisää uutisia