AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 23.11.2019

​Kolmen Veikkausliigakauden jälkeen Ykköseen - Viron maajoukkuemies sopimukseen KTP:n kanssa

​Kolmen Veikkausliigakauden jälkeen Ykköseen - Viron maajoukkuemies sopimukseen KTP:n kanssa

Hindrek Ojamaa siirtyy Kotkaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Ykkösen KTP:n puolustuslinja saa vahvaa Veikkausliigakokemusta, kun 24-vuotias puolustaja Hindrek Ojamaa siirtyy länsirannikolta Vaasan Palloseurasta vihreavalkoisiin 2 vuoden sopimuksella.

Vaasassa Ojamaa pelasi kaksi kautta ja on lähes koko tämän kauden löytynyt avauskokoonpanosta toimien oikeana laitapakkina. Ennen Vaasaan menoa Hindrek pelasi vajaan kauden Jyväskylässä JJK:n riveissä, jossa seura valitsi hänet vuoden tulokkaaksi kaudella 2017. Vaikka JJK:n kausi ei mennyt tuolloin nappiin ja hissi kulki alaspäin, oli Ojamaa yksi harvoja onnistujia kettupaidoissa.

Ennen Suomen sarjoihin tuloa kesällä 2017 pelaajakokemusta kertyi myös Viron pääsarjasta Levadian, Tammekan ja Kalju Nommen riveistä sekä Viron nuorisomaajoukkueista aina U23- ikäluokkaan asti. Lisäksi tililtä löytyy viime vuosilta myös 5 ottelua Viron A-maajoukkueessa. Ojamaa oli KTP:n päävalmentajan Argo Arbeiterin valmennettavana jo vuosina 2010-2012 Argon valmentaessa Levadian kakkosjoukkuetta ja Argo pisti jo tuolloin merkille nuoren lahjakkuuden.

Arbeiterin mukaan kyseessä on monipuolinen ja kovaa duunia sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa painava pelaaja, joka sopii erittäin hyvin valmennuksen nykyiseen pelitapaan ja häntä voidaan hyödyntää sekä kolmen että neljän pelaajan alakerrassa. Arbeiter mainitsee Hindrekin erityisiksi vahvuuksiksi tilannekovuuden ja vahvuuden 1vs1-tilanteissa.

Lisää uutisia