AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 22.11.2019

Kokko ja Tauriainen ennestään tuttuja - kehuja puolin ja toisin

Kokko ja Tauriainen ennestään tuttuja - kehuja puolin ja toisin

"Vesse" tuntee "Boriksen" vahvuudet. (Kuva: RoPS)

Aleksandr Kokon jatkosopimus RoPS:n kanssa julkaistiin torstaina ja kärkimies on ehtinyt seurassa kokea jo paljon.

Vesa Tauriainen tulee olemaan jo viides eri päävalmentaja, jonka alaisuudessa Kokko on RoPS:ssa pelannut. Miehet tosin tuntevat toisensa jo kaudelta 2012 Tauriaisen toimittua Kari Virtasen apuvalmentajana.

- Vesse on asennejätkä. Hän tuntee minut persoonana ja pelaajana, Kokko kehuu.

- Olemme puhuneet paljonkin siitä, millaista futista Vesse haluaa pelata. Kenties eniten olemme kuitenkin puhuneet siitä, että asenne- ja vaatimustaso tulee olemaan kova.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen halusi Kokon joukkueeseensa. Hän on Tauriaisen näköinen pelaaja, jossa on mukana myös annos särmää sekä jätkämäisyyttä.

- Boris tuo vahvuutta meidän pelaamiseen, Tauriainen kuvailee.

- Hänen kauttaan pystymme hyökkäämään, pitämään palloa paremmin ylhäällä sekä myös päättämään hyökkäykset. Lisäksi hän tuo kokemusta ja eloa pukukoppiin. Merkittäviä seikkoja kaikki.

Tauriainen toistaa Kokon sanat siitä, että alkava harjoituskausi on tärkeä. Tauriaisella ja Kokolla on kuitenkin selkeä yhteinen näkemys tulevasta.

- Boris tietää, mitä häneltä vaaditaan ja tekee töitä sen eteen. Hän tiedostaa oman tilanteensa, ja se oli tässä se tärkein asia, RoPS-valmentaja sanoo.

- Samaan aikaan haemme Boriksen rinnalle myös toista hyökkääjää. Emme hae samanlaista pelaajaa vaan pelaajatyyppiä, joka tulisi täydentämään Borista.

Lähde: RoPS:n tiedote
Lisää uutisia