AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.46 // 21.11.2019

​Rafaelista Veikkausliigan legenda

​Rafaelista Veikkausliigan legenda

Rafael FC Lahdessa kaudella 2015. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliiga lanseerasi syksyllä 2007 suomalaisen jalkapallon satavuotisjuhlan kunniaksi uuden Legenda-kunniakerhon.

Veikkausliigan Legendat ovat pelaajia tai muita jalkapallotoimijoita, jotka ovat olleet erityisen tärkeitä kannattajilleen, seuroilleen, paikkakunnilleen, Veikkausliigalle ja suomalaiselle jalkapalloilulle. Legendoilla ei ole järjestysnumeroa, vaan jäsenet listataan aakkosjärjestyksessä.

Vuoden 2019 Captain's Ballissa julkaistiin myös uusi Veikkausliigan Legenda – yksi kaikkien aikojen maalitykeistä Veikkausliigakentillä, Rafael.

Rafael syntyi Florianopolisissa, Brasiliassa vuonna 1978 ja ensiaskeleitaan jalkapallon parissa pikkupoikana ottaessaan tuskin osasi aavistaa mihin laji hänet veisi. Tie nimittäin toi Suomeen jo alle 20-vuotiaana ja ensimmäiset seurat olivat HJK ja FC Jazz. Pienen kierroksen jälkeen kärkimies palasi Suomeen ja FC Lahdessa hän pelasi yli vuosikymmenen ajan takoen joukkueen riveissä yli sata maalia. Kaksi Veikkausliigan maalikuninkuutta ja kakkossija Veikkausliigan kaikkien aikojen maalintekijätilastossa kertovat olennaisen.

Rafaelin ura Veikkausliigassa päättyi syksyllä 2016 ja ura kaikkineen tänä syksynä Kakkosessa Mikkelin Pallo-Kissoissa. Kaikkiaan "Rafun" saldo Veikkausliigassa on komea: 358 ottelua ja 136 maalia.

Lisää uutisia