AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 18.10.2019

Inter-toppari näki katsomosta seuran edellisen mestaruuden – ”Tästä tilanteesta on unelmoitu”

Inter-toppari näki katsomosta seuran edellisen mestaruuden – ”Tästä tilanteesta on unelmoitu”

Juuso Hämäläinen muistaa FC Interin edellisen mestaruuden katsojana. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan huipennus nähdään lauantaina Turussa Veritas Stadionilla. FC Interin ja KuPS:n kohtaamisessa panoksena on Veikkausliigan mestaruus.

Täksi kaudeksi takaisin Turkuun palannut FC Interin toppari Juuso Hämäläinen oli 14-vuotiaana katsomon puolella, kun FC Inter voitti edellisen ja ensimmäisen kerran mestaruuden vuonna 2008.

- Itse olin paikalla vuonna 2008, kun Inter voitti mestaruuden ja oli tupa täynnä. Olen itse unelmoinut siitä, että pääsee kotiyleisön eteen pelaamaan Inter-paita päällä mestaruudesta, Hämäläinen kertoo Suplan Veikkausliiga ja Naisten Liiga -podcastissa.

Hämäläinen oli tiistaina Veritas Stadionilla paikalla, kun Huuhkajat voitti Armenian 3-0. Hän toivoo, että lauantaina loppuunmyyty Veritas Stadionin yleisö syttyisi samalla tavalla.

- Tupa täynnä, mikäs sen hienompaa. Toivottavasti yleisö syttyy samalla tavalla, kun maajoukkuepelissä tiistaina, Hämäläinen totesi.

Vaikka kyseessä on kauden tärkein ottelu, Hämäläinen ei koe että otteluun pitäisi valmistautua jotenkin eri tavalla muihin verrattuna.

- Meillä on ollut rento fiilis. Olemme menneet samalla tavalla, kun muihinkin sarjaotteluihin. Sillä olemme tänne asti päässeet ja mennään tällä loppuun asti, uskomme omaan tekemiseen, Hämäläinen toteaa.

Ottelun lähtökohdat ovat selvät. Mestaruuden saavuttaakseen Interin on pakko voittaa, KuPS:lle riittää tasapeli. Tämä ei huolestuta Hämäläistä.

- Emme ole pelanneet tällä kaudella hirveästi tasapelejä. Joka peliä lähdetään voittamaan, Hämäläinen toteaa päättäväisesti.

FC Inter-KuPS lauantaina 19.10. klo 15.00 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia