AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.41 // 15.10.2019

Pagelta kehut Aksalulle: "SJK on ollut onnekas, että seuralla on ollut näin hyvä maalivahti"

Pagelta kehut Aksalulle: "SJK on ollut onnekas, että seuralla on ollut näin hyvä maalivahti"

Mihkel Aksalu on ollut monessa mukana SJK-maalilla. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n pitkäaikainen kapteeni ja luottopelaaja Mihkel Aksalu ilmoitti jättävänsä seuran tämän kauden jälkeen.

Aksalu pelasi SJK:n paidassa 209 ottelua virallisissa kilpailuissa. Se on enemmän kuin kellään muulla SJK-pelaajalla koskaan ja se on myös Aksalun omalla uralla pisin aika missään seurassa. Veikkausliigapelejä Aksalulle tuli kasaan 158.

- Aksalu on erityinen maalivahti, jolla tulee olemaan paikka tämän seuran sydämessä koko hänen loppuelämänsä ajan. SJK on ollut onnekas, että sillä on ollut näin hyvä maalivahti jo useiden vuosien ajan, sanoo SJK:n päävalmentaja Brian Page, joka on työskennellyt Aksalun kanssa vuodesta 2016.

Page myöntää jäävänsä kaipaamaan Aksalua ja uskoo näin olevan koko SJK-yhteisön laita.

- Henkilökohtaisella tasolla, on ollut etuoikeus työskennellä hänenlaisensa ammattilaisen kanssa. Hän on mahtava tyyppi, jonka vaatimustaso on aina korkealla. Hän on lojaali ja perhekeskeinen mies. olemme puhuneet lukemattomia kertoja hänen kanssaan jalkapallosta ja kaikesta muusta. Joten on harmi, että hän lähtee, mutta kaiken täytyy loppua joskus. Ja hän lähtee täältä arvostettuna ja niin hänelle kuin meille kaikille täällä jää hyvä muistot yhteisestä ajasta, Page jatkaa.

- On siis ollut ilo tuntea ja työskennellä hänen kanssaan. Uskon, että puhun koko seuran puolesta, kun toivotan hänelle sekä hänen perheelleen kaikkea hyvää tulevaisuuteen, sanoo Page lopuksi.

SJK päättää kautensa lauantaina 19.10. klo 15:00 pelattavaan FC Lahti kotiotteluun. Tuossa ottelussa juhlistetaan Aksalun jäähyväisiä SJK:lle ja SJK-kannattajille.

Harmillisesti Aksalu loukkaantui aiemmin harjoituksissa ja hän ei ole siksi pelannut parissa viime ottelussa, eikä pelaa myöskään lauantaina. Mutta Aksalu tulee tapaamaan kannattajia haastatteluihin ennen ja jälkeen ottelun Carlsberg Sports Bariin ja käy vierailemassa kannattajien luona Kannattajapäädyssä ottelun aikana.

Ottelun lopussa, kun joukkue tekee Aksalun itsensä aloittaman, kauden päättyessä perinteeksi muodostuneen kiitoskierroksen kentällä, on Aksalu mukana kentällä johtamassa joukkoa.


SJK-FC Lahti lauantaina 19.10. klo 15.00 OmaSp Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia