AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 11.9.2019

KPV valmis viimeiseen rutistukseen: ”Keskittyä ja jättää kaikki kentälle”

KPV valmis viimeiseen rutistukseen: ”Keskittyä ja jättää kaikki kentälle”

Kuva: Juha Tamminen

Simo Roiha ja KPV ovat valmiina aloittamaan Veikkausliigan Haastajasarjan ja tavoitteena on uusia Veikkausliigapassi myös kaudelle 2020.

Roiha, 28, on pelannut yli sata matsia Veikkausliigassa ja takonut reilut parikymmentä maalia. Jotain uutta konkarille kuitenkin tällä kaudella, kun mies kirmaa elämänsä ensimmäiseen Veikkausliigan Haastajasarjaan.

- Hyvät fiilikset, tulee tärkeitä pelejä. Se on hienoa (uudessa sarjajärjestelmässä), että ollaan saatu panosta kaikkiin kauden vikoihin peleihin ja jokaisella joukkueella on sitä panosta. Kellekään ei ole luvassa helppoja matseja ja alempi keskikasti, joka voisi olla vähemmällä panoksella tässä vaiheessa kautta, niin ne saa tärkeitä pelejä ja isonkin panoksen pääsystä lopputurnaukseen, Roiha toteaa.

Pisteitä on jaossa vielä 15, joten KPV voisi nousta tavoittelemaan Haastajasarjan kärkisijoja. Lopputurnauksen ja eurokenttien unelmoinnin sijaan Kokkolassa keskitytään nyt ensisijaisesti kuitenkin siihen, että VPS saadaan pidettyä takana sarjataulukossa ja välttää suora putoaminen Ykköseen.

- Ei se ero ole enää kuin yksi piste. Keskinäisestä kamppailusta tulee tosi kova ja sillä on iso merkitys, kumpi voittaa sen pelin. Muutenkin kaikki viisi matsia ovat tärkeitä. Pitää vain keskittyä ja jättää kaikki kentälle. Nyt on pakko pelata vahvasti, ei ole vaihtoehtoja, jotta saadaan se sarjapaikka ensi kaudeksi, Roiha painottaa.

HIFK - KPV Telia 5G Arenalla perjantaina 13.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia