AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 21.8.2019

Topparilupaus Tony Miettinen siirtyy KuPS:sta Tanskaan

Topparilupaus Tony Miettinen siirtyy KuPS:sta Tanskaan

Tony Miettisen ura jatkuu Tanskassa.

Kuopion Palloseura ja tanskalainen liigaseura FC Nordsjälland ovat päässeet sopimukseen puolustaja Tony Miettisen (16) pelaajasiirrosta.

Miettinen siirtyy pysyvästi tanskalaisseuraan, joka maksaa merkittävän siirtokorvauksen Kuopion Palloseuralle. Puolustaja matkusti Tanskaan alkuviikosta ja läpäisi lääkärintarkastuksen hyväksytysti päästen liittymään uuden seuransa riveihin.

Siilinjärven Palloseuran kasvatti Miettinen on poikkeuksellinen lupaus, jonka taidot on tiedetty Kuopion Palloseurassa jo pitkään. Puolustaja nostettiin ensimmäisen kerran aikuisten edustusjoukkueen harjoitusryhmään jo kaudella 2018, kun hänellä oli ikää vasta 15 vuotta. Puolustaja ei ehtinyt tekemään edustusjoukkueessa virallista debyyttiään, mutta on pelannut aikuisten pelejä yhteensä 19 ottelua Kakkosessa farmiseura KuFu:n riveissä.

Miettinen on kuulunut Suomen nuorisomaajoukkueen vakiokasvoihin ja Siilinjärveltä lähtöisin oleva puolustaja on toiminut myös ikäkausimaajoukkueidensa kapteenina. Maaotteluita on kertynyt jo yhteensä 22 kappaletta (1 U15, 6 U16, 13 U17, 2 U18) ja tällä hetkellä Miettinen pelaa vuotta vanhempien kanssa U18-maajoukkueessa.

KuPS-lupauksen hyvät otteet niin seura- kuin maajoukkueessa on huomattu myös maailmalla ja puolustaja on käynyt testileireillä useissa eurooppalaisissa akatemioissa. Marraskuussa 2017 Tony oli muun muassa Liverpool FC:n mukana akatemiajoukkueen turnausmatkalla ja tänä kesänä hän kävi Leeds Unitedin harjoitusleirillä. Siirto Tanskaan on hyvä ratkaisu urakehityksen tässä vaiheessa.

- Olemme tosi iloisia Tonyn puolesta siitä, että hän pääsee sinne minne on halunnut. Tony on kunnianhimoinen harjoittelija ja on aina ollut valmis uhraamaan itsensä kehittymisen eteen ollen halukas oppimaan uutta. Nyt kova työnteko jatkuu Tanskassa. Toivotaan, että hän lyö itsensä läpi seuran edustusjoukkueessa mahdollisimman pian. Seura sai nyt erittäin lupaavan puolustajan, Kuopion Palloseuran talenttivalmentaja Juha-Pekka Niskanen toteaa.

Lähde: KuPS:n tiedote
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia