AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 18.8.2019

Ennakko: FC Lahti-FC Honka

Ennakko: FC Lahti-FC Honka

FC Lahti ja FC Honka iskevät maanantaina yhteen molemmille joukkueille erittäin tärkeässä kamppailussa.

Honka taistelee tiukasti yhä Veikkausliigan kärkipäässä. FC Lahti puolestaan taistelee yhä tiukasti paikasta ylempään loppusarjaan.

FC Lahden hyvä vire sai lopun edellisellä kierroksella Töölössä Helsingin Jalkapalloklubin vieraana. Lahti ja Jerónimo Amione sai ensimmäisellä minuutilla paikan, mutta sen jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. HJK nuiji Lahden lopulta lukemin 4-0 ja näin ollen lahtelaisten neljän ottelun tappioton putki sai karmean päätöksen. Ottelun kenties ainoa valopilkku oli nuoren Altin Zeqirin liigadebyytti. Zeqiri tuli viimeiseksi viideksi minuutiksi terävästi sisään ja hän pyrki haastamaan aktiivisesti.

Kotonaan Lahti on kuitenkin ollut vireessä. Tappioita on tilillä vasta yksi ja kahdesta edellisestä kotiottelusta on saldona kaksi voittoa ja kaksi nollapeliä.

- HJK-ottelun lukemat taululla olivat tylyt. Kotikentällä meidän pitää näyttää taas luonnetta ja taisteluasennetta. Meillä on Hongalle kalavelkoja maksettavana, sillä keväällä kärsimme tappion heille kauden huonoimmalla pelillä. Nämä ovat ensimmäisiä syksyn pelejä ja kaikilla on panosta. Voitolla olemme vielä jopa mitalikamppailussa. Lähdemme hakemaan pisteitä oman pelin kautta. Tiedämme, miten Honka pelaa, FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä ennakoi.

Tiukassa kärkitaistossa myös Honka keskittyy päävalmentaja Vesa Vasaran mukaan vain yhteen otteluun kerrallaan.

- Sarjassa on todella tiukat asetelmat. Mahdollisuudet on vielä mitaleille ja mestaruuteenkin, mutta keskitymme vain seuraavaan otteluun, hän toteaa.

Honkaa vastaan Lahti joutuu tulemaan toimeen ilman Drilon Shalaa, Jerónimo Amionea ja Ville Salmikiveä. Tomi Kult ja Lassi Forss pelasivat viikonloppuna Lahden Reippaan riveissä ja Irfan Sadik ja Matias Niuta olivat A-juniorien mukana Kaarinassa. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä odottaa joukkueeltaan kotikentällä luonnetta.

- Pelaajatilanteemme on hyvä. Amionelle peli tulee vielä hieman liian aikaisin, mutta Erik Törnros on kuntoutunut vauhdilla. Odotan ehjää suoritusta, jolla saamme tarvittavat pisteet, Ristilä toteaa.

Honka vahvisti rivejään kesän siirtoikkunassa neljällä pelaajalla. Elmo Heinonen debytoi SJK:ta vastaan, ja Lahdessa saatetaan nähdä Erik Bakkerin, sekä Nasiru Banahenen ensiesiintymiset keltamustassa paidassa. Hongalta sivussa ottelusta ovat varmasti Jonas Levänen, Mac Kandji, sekä Duarte Tammilehto.


FC Lahti-FC Honka Lahden stadionilla maanantaina 19.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Hongan verkkosivut
Lisää uutisia