AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 12.8.2019

​Tärkeät pisteet RoPS:lle: "Paistaa se päivä tähänkin risukasaan"

​Tärkeät pisteet RoPS:lle: "Paistaa se päivä tähänkin risukasaan"

Kuva: Juha Tamminen

RoPS otti tärkeät kolme pistettä sunnuntaina kaatamalla VPS:n maalein 2-1.

Sunnuntainen ottelu oli RoPS:lle tärkeä ja se joutui lähtemään siihen haastavista lähtökohdista loukkaantumisten ja sairasteluiden takia.

Kenties hermoilu ottelun alla oli siltikin suurempaa joukkueen ympärillä kuin joukkueen sisällä – näin ainakin RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutin mukaan.

- Olin jopa hämmentynyt siitä, että tunne ei ollut yhtään erilainen kuin missään muussakaan pelissä. Eikä kopissakaan ollut fiilistä, että pelaajilla olisi ollut ylimääräisiä paineita, Tuutti paljastaa.

- Olemme viime aikoina muuttaneet tapamme harjoitella, ja se tapa näyttää toimivan tälle meidän porukalle. Se on tuonut erilaisen fiiliksen myös itse peliin.

Tasoitus ei nostattanut suurta painetta RoPS-päätyyn, vaan VPS paremminkin vetäytyi. Vierasmaalin jälkeiset hetket mietityttivät jonkin verran myös Pasi Tuuttia.

- Ehkä niissä hetkissä olisi täytynyt olla huolellisempia ja pelata järkevämmin, Tuutti pohdiskeli.

Ottelun jälkeen lehdistön eteen asteli erittäin helpottuneen ja tyytyväisen oloinen päävalmentaja Pasi Tuutti. RoPS on pelannut tällä kaudella useaan otteeseen parempaa jalkapalloa, mutta nyt kentällä nähtiin jälleen tuttu taisteleva ja jätkämäinen Rovaniemen Palloseura.

- Pelaajille suuri kiitos. Vaikka välillä on ollut vaikeaa ja motivaatiota on täytynyt hakea, koko ajan on silti säilynyt luotto, että paistaa se päivä tähänkin risukasaan, Tuutti hymyili.

- He eivät ole jättäneet mitään tekemättä, vaan ovat uskoneet omaan tekemiseen. Nämä kauden viimeiset ratkaisupelit ovat pääsääntöisesti mentaalipuolen asioita. Kumpi haluaa enemmän voittaa yksittäisen tilanteen, se yleensä sen myös voittaa.

Rovaniemen Palloseuran kausi jatkuu reilun viikon kuluttua maanantaina 19. elokuuta. RoPS matkustaa Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraaksi.


SJK-RoPS OmaSp Stadionilla maanantaina 19.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia