AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 4.8.2019

Wiss mietteliäänä: "Täytyy minun tai Köpin ruveta räyhäämään jo ennen peliä"

Wiss mietteliäänä: "Täytyy minun tai Köpin ruveta räyhäämään jo ennen peliä"

"Jallulle" jäi paljon pohdittavaa pisteestä huolimatta. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves nousi kahden maalin takaa 2-2-tasapeliin RoPS:aa vastaan sunnuntaina, mutta peli jätti tamperelaisille myös paljon mietittävää.

Päävalmentaja Jarkko Wiss tietää pelissä tökkineet kehityskohteet. Viimeisen kolmanneksen ratkaisevat syötöt eivät harjoituksista huolimatta vielä suju ihailtavasti.

– Nousu hyvä, tulos kohtalainen, pelinä heikompi, Wiss tiivisti tuntonsa.

– On edelleen niin kamalan vaikeaa se viimeisen laadukkaan syötön antaminen boksiin, on se sitten keskeltä tai sivusta. Sen takia tein aikaisia vaihtoja, jotta saatiin laatua niihin palloihin. Niistä tuli yksi maali ja saimme enemmän miehitystä kamppailemaan palloista.

Wiss harmitteli myös vajavaista keskittymistä ja voittavan tunnetilan puutetta jaksojen aluissa.

– Olen puhunut monesti aiemminkin ensimmäisen maalin merkityksestä. Taitaa olla nyt kaikkiaan seitsemän peliä cup-finaalin jälkeen, niin kuusi kertaa olemme olleet häviöllä. Takamatkalta on aina vaikea nousta peliin mukaan, Wiss manaa.

– Nyt täytyy minun tai Köpin (Toni Kallio) ruveta räyhäämään jo ennen peliä tai sitten pitää tarkentaa alkuverryttelyjä, mutta joka tapauksessa tunnetila pitää saada ylös heti alusta alkaen. En ollut tyytyväinen myöskään toisen jakson alkuun.


IFK Mariehamn-Ilves Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 11.8. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia