AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.30 // 3.8.2019

Ennakko: FC Lahti-KPV

Ennakko: FC Lahti-KPV

FC Lahden Veikkausliigan kotiottelut jatkuvat jälleen sunnuntaina, kun Lahti isännöi sarjanousija Kokkolan Pallo-Veikkoja.

Kotijoukkue FC Lahti lähtee otteluun allaan kolmen ottelun tappioton putki. Edellisessä kotiottelussa Lahti aiheutti Pyry Lampisen maalilla Ilveksen kauden toisen tappion. Pohjanmaalla pelattujen kahden vierasottelun saldo oli neljä pistettä ja etenkin jälkimmäisessä ottelussa SJK:a vastaan Lahti näytti ylivoimaiselta. Jerónimo Amione, Josu ja Jasin Assehnoun sahasivat Seinäjokisten puolustusta rikki toistuvasti.

Samalla Lahti on tiivistänyt myös puolustustaan, sillä viimeiseen kolmeen otteluun Mastokaupungin ylpeys on antautunut vain kerran. Puolustuksen lisäksi maalivahti Patrick Rakovsky on ollut kelpo vireessä.

- Meillä on alla hyvä esitys Seinäjoelta ja olemme myös saaneet uutta verta joukkueeseen. Haluamme jatkaa hyvää virettä kotikentällä. On mukava palata kotikentälle. Saamme kuitenkin tehdä täyden päivätyön, sillä KPV:lla on boosti päällä hyvästä tuloksesta ja valmentajanvaihdosta johtuen.

- Saamme vastaamme motivoituneen ja taitavia yksilöitä täynnä olevan joukkueen. Syksy lähestyy ja sarjataulukko alkaa muovautua, mutta menemme peli kerrallaan. Luvassa on varmasti mielenkiintoinen ottelu, FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä lupaa.

Vierailija Kokkolan Pallo-Veikot kohtasi uuden valmentajan, Jani Uotisen alaisuudessa edellisellä kierroksella eurokiireiden rasittaman Kuopion Palloseuran. KPV nappasi kauden kolmannen voittonsa lukemin 2-1. Kokkolalaisten maaleista vastasivat Enoch Banza ja debyyttiään pelannut Ishmael Yartey. Voitollaan KPV kasvatti jälleen eroaan suoran putoajan paikalla olevaan Vaasan Palloseuraan neljään pisteeseen.

KPV:n suurimpana ongelmana on ollut tällä kaudella puolustuspeli. Kokkolalaiset ovat päästäneet ylivoimaisesti eniten maaleja liigassa, 31 kappaletta. Vertailun vuoksi Lahti on päästänyt 19 maalia. Kummankin joukkueen parhailla maalintekijöillä, Hendrik Helmkellä ja Josulla on koossaan neljä osumaa.

KPV on päässyt harjoittelemaan täyden viikon uuden valmentajansa Uotisen johdolla. Treeneissä on menty kovaa ja keskitytty vahvasti oman pelin ominaisuuksiin. Hyvän treeniviikon jäljiltä on hyvä suunnata katseet sunnuntain otteluun.

- Treeniviikko oli onnistunut ja saatiin vahvistettua omaan pelitapaan liittyviä asioita viikon aikana. Muutama pelaaja palaa kokoonpanoon pienten vammojen jäljiltä ja pari pelaajaa käynyt viikon aikana hakemassa pelituntumaa akatemian kanssa, pohtii Vihreän valmentaja Jani Uotinen ottelun alla.

Joukkueet kohtasivat toukokuussa Kokkolassa. KPV painoi pitkään päälle, jopa alivoimalla, mutta maalia kokkolalaiset eivät saaneet ohitettua Rakovskya. Lopussa Lahti piristyi, mutta ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen.

Lahden terveystilanne alkaa näyttämään hyvältä. Pitkäaikaispotilaista Drilon Shala on kauimpana pelikuntoa. Tomi Kult on Lahden Reippaan mukana ja Lassi Forss ja Matias Niuta junioreiden mukana. Uusista pelaajista Brent Lepistu on jo mahdollisesti valmennusjohdon käytettävissä KPV-ottelussa.

Voitollisen KuPS-ottelun jälkeen KPV:n kokoonpanoon palaavat loukkaantumisista kärsineet Patrick Byskata ja Simo Roiha. Muutamalla pelaajalla on eriasteisia vaivoja, heidän kohdallaan pelipäätös tehdään vasta sunnuntaiaamuna. Poissa ovat pitkäaikaispotilaista ainakin Sebastian Mannström ja El-Hadji Gana Kane sekä Italiassa leireilevä Noa Lehtonen.


FC Lahti - KPV Lahden stadionilla sunnuntaina 4.8. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, KPV:n verkkosivut
Lisää uutisia