AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 30.7.2019

Kokenut Reguero "buusterina" – Mikko Rantala on noussut RoPS:n kakkosmaalivahdiksi

Kokenut Reguero "buusterina" – Mikko Rantala on noussut RoPS:n kakkosmaalivahdiksi

"Toni" Reguero on hieno innoittaja Mikko Rantalalle. (Kuva: Juha Tamminen)

Kun Mikko Rantala aloitteli viime syksynä harjoituskauttaan, hänen tavoitteensa siinsi vielä Kakkosessa pelaavassa RoPS:n reservijoukkueessa. Nyt hän on jo noussut edustusjoukkueen kakkosmaalivahdiksi.

Mikko Rantala aloitti jalkapalloilemisen RoPS:ssa seitsemän vuotiaana. Hän kävi jo kolkuttelemassa edustusjoukkueen pukukopin ovella, pelasi yhden ottelun Ykkösessäkin, kunnes siirtyi RoPS:n silloiseen farmiseura FC Muurolaan ja sen perään FC Santa Clausiin.

Väliin mahtui siviilikiireiden vuoksi lyhyt tauko pelaamisestakin, kunnes parisen vuotta sitten Rantala kiskaisi vielä kerran maalivahdin hanskat käteensä. Viime syksynä hän päätti vielä kerran laittaa kaikkensa likoon urheilun eteen.

Tällä hetkellä Rantala on RoPS:n Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen kakkosmaalivahti. Toki osasyynä on Damjan Siskovskin sopimuksen loppuminen heinäkuulle, mutta Rantala on ollut pitkin kautta ahkerasti mukana edustuksen harjoituksissa.

Osaltaan harjoittelun on mahdollistanut Rantalan työnantaja Veikkaus, joka on ollut joustava työvuorojen suhteen. Mahdollisuuden ansiosta Rantalan tavoitteetkin ovat nyt pykälän verran korkeammalla kuin vajaa vuosi sitten.

- Vielä viime syksynä päällimmäinen tavoite oli pelata Kakkosessa, mutta kyllähän nälkä kasvaa syödessä, Rantala hymyilee.

- Katsotaan, mihin tämä kausi päättyy. Tällä hetkellä tuntuu hyvältä olla joukkueessa mukana ja treenata hyvin. Toivottavasti pääsisi vielä kokeilemaan, mihin rahkeet todella riittävät.

Rantala on harjoitellut ahkerasti Juho Luukkosen sekä Antonio Regueron opastuksessa. Erityisesti Reguerosta on muodostunut Rantalalle todellinen esikuva.

- Sanoinkin "Tonille" tässä yksi päivä, että hän on se buusteri, minkä takia minäkin olen mukana, Rantala kehuu.

- Tonilla on niin paljon kokemusta, jonka lisäksi hän on hyvä opettamaan. Esimerkiksi jalalla pelaamista olemme harjoitelleet paljon.

Entä mitä muuta konkreettista Antonio Reguero on Mikko Rantalalle opettanut?

- Puhumaan. Puhu koko ajan, vaikka ei olisi mitään asiaakaan, niin puhu, Rantala nauraa.


Ilves - RoPS Tammelan stadionilla sunnuntaina 4.8. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia