AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 26.7.2019

SJK-puolustajalta kehut sarjajärjestelmälle – "Mitä enemmän kovia pelejä, sitä kivempaa"

SJK-puolustajalta kehut sarjajärjestelmälle – "Mitä enemmän kovia pelejä, sitä kivempaa"

José Nadsonilla on positiivista kokemusta loppusarjoista. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n kokenut brasilialaispuolustaja José Nadson kehuu varauksetta Veikkausliigan sarjajärjestelmäuudistusta – kokemuksen pohjalta.

Nadson on pelannut urallaan Belgian pääsarjassa, missä on käytössä hieman samanlainen sarjasysteemi kuin tällä kaudella Veikkausliigassa. Sielläkin joukkueet jaetaan runkosarjan jälkeen kahteen loppusarjaan ja mestaruus ratkeaa lopussa vain kärkijoukkueiden keskinäisissä peleissä.

- Mielestäni se systeemi oli todella hyvä. Kannattajat tykkäävät, kun peleillä on enemmän merkitystä loppuun asti ja se sopii myös minulle hyvin. Mitä enemmän on kovia pelejä, sitä kivempaa se on pelata. Niin se pitää ollakin, että pelit vain kovenevat, mitä pidemmälle menemme, sanoo Nadson.

Juuri nyt taistellaan sijoituksista runkosarjassa ja pääsystä kuuden parhaan joukkoon ja syksyn Mestaruussarjaan.

- Kaikkiaan uskon, että me olisimme voineet pärjätä tällä kaudella vähän paremminkin. Me olemme menettäneet tärkeitä pisteitä monesti ottelun lopussa. Voisimme olla kärjessä, jos niitä menetyksiä ei olisi tullut, Nadson arvioi.

SJK on ollut hyvässä vireessä ja Nadson uskoo tämän jatkuvan perjantain kotiottelussa FC Lahtea vastaan.

- Meillä on kuitenkin todella hyvä joukkue. Joissain peleissä meiltä puuttuu kenties kuitenkin hiukan kokemusta kovista peleistä, ja siksi pelien lopussa on päässyt homma hieman herpaantumaan.

- Mutta kokonaisuutena olemme kuitenkin aika hyvässä tilanteessa juuri nyt. Vain kolme pistettä kärjestä ja uskon että meistä on nousemaan vielä korkeammalle. Olen oikeastaan oikein tyytyväinen tilanteeseemme nyt. Ja me olemme kääntäneet itse nyt pelejä otteluiden lopussa. Siksi me otamme pisteet perjantaina.


SJK-FC Lahti OmaSP Stadionilla perjantaina 26.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia