AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 17.7.2019

Toppari parhaassa peli-iässään – harjoittelee RoPS:n kanssa, mutta ilman sopimusta

Toppari parhaassa peli-iässään – harjoittelee RoPS:n kanssa, mutta ilman sopimusta

"Japi" RoPS-paidassa kaudella 2016. (Kuva: Juha Tamminen)

Kaudet 2010-16 RoPS:aa edustanut toppari Jarkko Lahdenmäki on jälleen tutuissa ympyröissä, mutta kentillä miestä ei kuluvalla kaudella ole nähty.

28-vuotias Lahdenmäki on nimittäin ollut koko kuluvan kauden vailla sopimusta. Hän siirtyi alkuvuodesta 2017 Fredrikstadiin Norjaan ja viime kauden hän päätti HIFK:ssa, mutta ei jatkanut seurassa Veikkausliigaan. Lahdenmäki on harjoitellut RoPS:n mukana talvesta lähtien.

– Onhan tilanne erilainen. Pelaajien ja valmentajien puolesta olen tervetullut, mutta tavallaan olen kuitenkin vähän ulkopuolinen. Keskityn enemmän omaan hommaan. Esimerkiksi taktisissa asioissa olisin suulaampi, jos olisin joukkueen jäsen, Lahdenmäki kertoo järjestelystä Lapin Kansassa.

Lahdenmäki oli lähellä siirtyä Liettuan pääsarjassa pelaavan FK Palangan riveihin, mutta siirto kariutui hänen tahdostaan.

– Sävelet oli jo sovittu ja kävin siellä muutaman päivän tarkistusreissulla. Silloin alkoi tuntua, ettei se ollut sitä mitä hain. Rovaniemellä harjoittelussa on tietty kulttuuri, eikä se toteutunut Liettuassa, Lahdenmäki sanoo.

– Minulle on tärkeää, että hommia tehdään täysipäiväisesti. Tykkään harjoitella kovaa. RoPS:n mukana olen huomannut, että pärjään ja kunto on kohdillaan.

Lahdenmäellekin siirtoikkunan avautuminen tarkoitti, että tarjouksia voi alkaa tulemaan. Pelituntuman puutos on kuitenkin asia, joka mietityttää mahdollisia seuroja. Hän paljastaa, että myös RoPS:n kanssa on käyty neuvotteluja pitkin kautta.

– Suhteita ei ole särjetty. Tilanne on auki ja ymmärrän, että RoPS hakee kuitenkin hyökkääjää.

Lähde: Lapin Kansa
Lisää uutisia