AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.27 // 10.7.2019

​KuPS:n puolustuksella kova haaste: "Hyökätään ja hyökätään useamman miehen voimin"

​KuPS:n puolustuksella kova haaste: "Hyökätään ja hyökätään useamman miehen voimin"

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseura aloittaa torstaina pelinsä tämän kesän Eurooppa-liigassa. Valkovenäläinen FC Vitebsk saapuu vastustajaksi 1. karsintakierroksen 1. osaotteluun.

Kuopiossa vastustaja on scoutattu huolella.

- Pelaa hyökkäävää jalkapalloa ja ottaa siinä aika paljon vapauksia. On mukaantumiskykyinen, pelaa välillä kolmen ja välillä neljän alakerralla. Peruajatus joukkueella on, että hyökätään ja hyökätään useamman miehen voimin. Ehkä ongelmat heillä on puolustussuuntaan. Ei tosin valtavan isoja. Tuntuu, että välillä kentällä on eri joukkue kun puolustaa paremmin kolmen alakerralla. Se voi tosin olla pikemminkin viiden alakerta, pohtii KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Honkavaara on laatinut omat pelisuunnitelmansa siten, että vastustaja ei pääse torstaina yllättämään.

- Molempiin on valmistauduttu. Itse jos olisin vastustajan valmentajan kengissä, tulisin kolmen tai viiden pelaajan alakerralla, se on varmempi ja puolustusvoittoisempi olisi ymmärrettävämpi vieraskentällä. BATEa vastaan tosin pelasi neljän alakerralla ihan eri tavalla. Tuntuu, että heitä on vaikea lukea, mutta ollaan valmistauduttu molempiin.

KuPS:n scouttaaminen on tehty hankalaksi, sillä valkovenäläisjoukkue on vaihdellut pelisysteemiään ja kokoonpanoaan pelistä toiseen.

- Vaihtelua heillä on paljon. Viimeiset viisi ottelua, jotka ovat pelanneet, niin jokainen peli on alkanut eri kenttäryhmityksellä. Taktisesti haastava, Honkavaara toteaa.

KuPS – FC Vitebsk torstaina 11.7. kello 19.00 Savon Sanomat Areenalla.

Lisää uutisia