vko.26 // 6.7.2019

IFK Mariehamn haki pisteet Rovaniemeltä (RoPS-IFK Mariehamn 1-2)

IFK Mariehamn nappasi tärkeät kolme pistettä matkaansa kaatamalla lauantaina RoPS:n vieraissa maalein 2-1 (2-0).

Aristote Mboma ja Keaton Isaksson iskivät avausjakson lopussa vieraille maalit vajaan viiden minuutin sisään, eikä RoPS:n kiri toisella jaksolla riittänyt kuin Niklas Jokelaisen kavennukseen.

Avausjaksolla RoPS oli kiistatta vastaantulija. IFK Mariehamn prässäsi korkealta, eikä RoPS löytänyt keinoja päästä paineen alta pois.

Tosin täysin ilman mahdollisuuksia eivät isännätkään olleet. Noin viiden minuutin kohdalla Matias Tamminen oivaltaa IFK:n kulmapotkun jälkeen vapaana olevan Tarik Kadan. Viime hetkellä IFK:n Robert Crawford onnistui estämään RoPS-aikeet.

Varttitunti myöhemmin osat vaihtuivat. Nyt Tarik Kada löysi kuudentoista rajalta Matias Tammisen, jonka laukauksessa Oskari Formanilla oli jo vaikeuksia.

Yksittäisiä hetkiä lukuunottamatta vierasjoukkue IFK Mariehamn oli avausjaksolla vahvoilla. Puolen tunnin jälkeen Aristote Mboma jatkoi kulmapotkun jälkitilanteesta vieraat maalin johtoon.

Kolmisen minuuttia myöhemmin RoPS:ssakin pari talvea sitten testillä käynyt Keaton Isaksson puski vieraiden toisen osuman - toistamiseen kulmapotkusta.

Toiselle jaksolle asteli sisuuntuneempi RoPS. Heti jakson alkuun Tuutti suoritti kaksi pelaajavaihtoa Eetu Muinosen ja Atte Sihvosen tullessa pois Niklas Jokelaisen ja Kalle Katzin tieltä. Samalla myös ryhmitys muuttui kolmeen toppariin ja kolmeen hyökkääjään.

Kymmenen minuutin kentälläolon jälkeen Niklas Jokelainen kiitti vastuusta. Pallo pelattiin Tarik Kadan, Youness Rahimin ja lopulta Lucas Lingmanin kautta linjan taakse Jokelaiselle. Jokelainen laukoi yläkulmaan ohi Oskari Forsmanin.

Kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä vaihdosta kentälle tullut Aleksandr Kokko oli lähellä pelastaa isäntien illan. IFK-maalivahti Forsman venytti Kokon puskun vaivoin kulmapotkuksi.

HIFK - RoPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 21.7. kello 17.00 ja IFK Mariehamn - KPV Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 14.7. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut