AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 27.6.2019

​Inter-legenda seuran kapteenikoulun rehtoriksi

​Inter-legenda seuran kapteenikoulun rehtoriksi

Pänä tietää kapteenintehtävän vaatimukset. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaikka kouluista vietetään ansaittua kesälomaa, ovat FC Interin nuoret kapteenit palanneet jo koulunpenkille.

Interin omille kapteeneille suunnatussa kapteenikoulussa perehdytään Inter-kapteenin tehtäviin ja pohditaan miten kasvaa hyväksi kapteeniksi. Kapteenikoulun rehtorina toimii Inter-ikoni ja seuran pitkäaikaisin kapteeni Henri Lehtonen.

Ensimmäiseen tiistaina 25.6. Veritas Stadionilla järjestettyyn kapteenikoulutapahtumaan kokoontui liki 30 Interin kapteenia ja varakapteenia yli 12-vuotiaiden joukkueista. Idea kapteenipolun tukemisesta ja sen vaatimasta valmennuksesta syntyi alkuvuonna seuran vapaaehtoisten kehittämispäivillä, jossa pohdittiin millä keinoin seuran yhteisiä arvoja voidaan käytännössä välittää eteenpäin.

– Kapteeneilla on tärkeä rooli seuran arvojen kantajina, ja tämä koulu tarjoaa nyt yhden uuden foorumin, jossa seuran vanhempi sukupolvi voi siirtää kokemustaan, ajatuksiaan ja arvojaan nuoremmille, junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen taustoittaa.

Koulun rehtoriksi valittu kaikkien aikojen Inter-kapteeni Henri Lehtonen iloitsee siitä, että kapteeniksi kasvamiseen kiinnitetään huomiota.

– Kapteenin tehtävälista on yllättävän suuri. Pelkän muodollisen C-kirjaimen kantamisen lisäksi kapteenin esimerkiksi tulee toimia tsempparina, olla puhemiehenä valmennukseen päin tai vastata vaikkapa saunailtojen ruokailujen palautteenannosta.

- On tärkeä tiedostaa, että kapteeniksi ei synnytä vaan kasvetaan. Siksi onkin loistavaa, että nuoret saavat konkreettisia eväitä kasvunsa tueksi, "Pänä" sanoi yhteisessä puheenvuorossaan talenttivalmentaja Ari Nymanin kanssa.

Lisää uutisia