AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.24 // 17.6.2019

Ennakko: FC Lahti-RoPS

Ennakko: FC Lahti-RoPS

FC Lahti isännöi tiistaina RoPS:aa.

Lahden Hiihtostadionille saapuu tiistaina vieraita pohjoisesta, kun Rovaniemen Palloseura saapuu haastamaan FC Lahtea ja sen voittamatonta linnaketta.

FC Lahti kaatoi ennen maaottelutaukoa vieraskentällä IFK Mariehamnin Gaël Etockin maalilla. Ottelu oli Lahdelle vaikea ja Patrick Rakovsky piti mustapaitoja pystyssä. Vasta toisen jakson edetessä Lahti sai omaa peliään toimimaan miesylivoimalla. Lopulta Etock ratkaisi pisteet lisäajalla Lahteen pelikentille palanneen Drilon Shalan syötöstä.

Kahden viikon tauon aikana FC Lahden joukkue on saanut lomailla ja levätä, mutta myös harjoitella. Maajoukkueiden mukana olivat vain Jasin Assehnoun ja Teemu Jäntti. Sairastupa on tyhjentymässä kovaa vauhtia, mutta sivussa on varmasti Drilon Shala. Muutamalla pelaajalla pelikunto ratkeaa kuitenkin vasta ottelupäivänä. Meksikolaistaituri Jerónimo Amione on jo mahdollista nähdä viheriöllä. FC Lahden kakkosmaalivahdiksi nousee yhteistyöseura Lahden Reippaan maalilla alkukaudella varmasti torjunut Juha Tuomi, sillä Joona Tiainen hakee minuutteja vyölleen FC Espoon riveistä. Jean-Christophe Coubronne on puolestaan pelikieltoinen korttitilin täyttymisen vuoksi. Lahden kotisaldo on edelleen tappioton ja siitä joukkue haluaa pitää kiinni kynsin hampain.

- Pyrimme jatkamaan siitä, mihin kotiotteluissa olemme jääneet. Uskon, että lahtelaisyleisö voi yhtyä siihen, että kotiottelumme ovat olleet viihdyttäviä ja maalirikkaita. Olemme viime aikoina saaneet käännettyä tasaisia pelejä voitoiksi ja oppineet voittamaan. On myös hyvä, että vastuu on jakautunut laajalle rintamalle. Tietysti lähdemme voittamaan ottelua ja kolme pistettä on meidän ainoa tavoitteemme. Haluamme pitää oman päämme puhtaana ja teemme vähintään yhden maalin. Coubronne on pelannut hyvän alkukauden, mutta uskon, että saamme hänen poissaolonsa paikattua. Muutaman pelaajan pelikunto selviää vielä huomenna, FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä kertoo.

Vierailija Rovaniemen Palloseura kärsi ennen taukoa 0-1-tappion kotonaan HJK:lle. RoPS puolusti pitkään hyvin ja loi paikkoja maaleihin, mutta lopulta HJK iski minuutteja ennen loppua ottelun ainokaisen. Valmentajan vaihdon jälkeen RoPS ei ole vielä kyennyt voittamaan ottelua, vaan tuloksena on ollut tasapeli ja tappio.

Sarjataulukossa rovaniemeläiset ovat valahtaneet jo kymmenenneksi, mutta ero Lahteen on vain kolme pistettä. RoPS on tehnyt toiseksi vähiten maaleja tämän kauden Veikkausliigassa, vasta seitsemän. Ottelun vähemmän pelannut Lahti puolestaan on sarjataulukon kahdeksas 14 pisteellä ja 11 tehdyllä maalilla. Lahden parhaat maalintekijät ovat olleet alkukaudesta Josu, Erik Törnros ja Gaël Etock.

RoPS on huomenna kohtalaisen kovan mittarin edessä. FC Lahti ei ole tällä kaudella hävinnyt kotonaan vielä kertaakaan. Toisaalta kotivoittojakaan ei Kuhnureilla ole kuin yksi, mutta se yksi ainokainen on sitäkin makeampi. HJK kaatui Lahden Stadionille peräti 3-0. Sen tappion jälkeen Klubi lähti päävalmentajaostoksille Napapiirin suuntaan.

Lahden kokoonpanosta puuttuvat varmuudella pelikiellossa oleva puolustaja Christophe Coubronne sekä edelleen kuntoutuva Drilon Shala. Muutoin molemmat joukkueet jatkavat kokolailla samoista lähtökohdista kuin lähtivät maaottelutauolle.

- Tosin kaikkea on vaikea täysin ennustaakaan. Molemmat joukkueet ovat myös päässeet harjoittelemaan sekä saaneet pelaajia takaisin, RoPS-luotsi PAsi Tuutti huomauttaa.

- Mutta olemme omasta mielestämme löytäneet ne tavat, joilla Lahti on ollut alkukauden aikana vaarallinen. Myös Coubronnen puuttuminen muuttaa varmasti heidän puolustuksensa perussapluunaa.

Tarik Kada tekee odotetun paluun RoPS:n kokoonpanoon. Varmuudella joukkueesta puuttuu valmentaja Mikko Lignell, joka on tällä hetkellä U21 EM-kisoissa suorittamassa UEFA PRO-tutkintoon liittyvää pelianalytiikkaa. Lignellin paikalla RoPS:n penkillä nähdään Jari Alamäki.


FC Lahti-RoPS Lahden stadionilla tiistaina 18.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, RoPS:n verkkosivut
Lisää uutisia