vko.21 // 2.6.2019

KPV:lle kauden avausvoitto (FC Honka-KPV 0-1)

Viikolla päävalmentajaa vaihtanut KPV otti sunnuntaina kauden avausvoittonsa Veikkausliigassa. FC Honka nujertui Espoossa Simo Roihan osumalla 1-0.

Honka tuli otteluun vahvasti, ja loi ensimmäisen vaarallisen paikan ennen kuin edes minuuttia oli kellossa. Borjas Martin pelasi pallon Luis Silvalle, jonka laukaus suuntautui kuitenkin hieman ohi KPV-maalin.

Hongan hallinnasta huolimatta ottelun avausmaalin iski kahdeksannella peliminuutilla vierasjoukkue. Sebastian Mannström katkoi Gideon Baahin syötön, ja pelasi pallon Hendrik Helmken kautta Simo Roihalle, joka viimeisteli KPV:n 0-1 vierasjohtoon.

Honka painoi takaiskumaalin jälkeen kovasti päälle. 25. minuutilla Juha Hakolan laukaus boksin rajoilta kolahti ylärimaan. Kymmenen minuuttia myöhemmin Baah kokeili maalintekoa kaukaa, mutta topparin laukaus meni noin pallonmitan ylitse.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin maalin vierasjohdossa.

Toisella nelivitosella pallonhallinta oli Hongalla, KPV vetäytyi tiiviiseen puolustusmuottiin ja iski vastaan. Kokkolalaisten puolustuksen murtaminen oli keltamustille vaikeaa, ja todelliset paikat jäivät vähiin.

Toisessa päädyssä Enoch Banza pääsi kokeilemaan melko vapaasta paikasta, mutta Tim Murray piti huipputorjunnallaan eron yhdessä maalissa.

Honka sai muutaman hyvän paikan erikoistilanteista, mutta viimeistely-yritykset menivät maalin ohitse.

Vaihdosta kentälle tullut KPV-hyökkääjä Yessy Mena tuotti nopeudellaan ongelmia Honka-puolustukselle. Keltamustien onneksi hyökkääjän sihti oli kuitenkin hukassa, eikä lisämaaleja Murrayn selän takan nähty.

Mutta kun niitä ei nähty toisessakaan päässä, haki KPV kaikki kolme pistettä mukaansa Kokkolaan numeroin 0-1.

HJK-FC Honka keskiviikkona 19.6. klo 18.30 Telia 5G Areenalla ja KPV-FC Inter Kokkolan Keskuskentällä sunnuntaina 16.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.