AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 31.5.2019

Wiss kehui molempia joukkueita – "Vauhdikas ja hyvätasoinen kamppailu"

Wiss kehui molempia joukkueita – "Vauhdikas ja hyvätasoinen kamppailu"

"Jallu" kehui ottelun tasoa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves vei nimiinsä perjantaisen Veikkausliigan kärkikamppailun FC Interin vieraana 3-2-voiton myötä.

Pelitapahtumia ei puuttunut ja se oli ennemminkin hyvien hyökkäyssuoritusten, kuin huonojen puolustusratkaisujen ansiota. Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss antoi tunnustusta molemmille osapuolille.

– Kyseessä oli vauhdikas ja hyvätasoinen Veikkausliigakamppailu. Vaikka teimme ja päästimme kaksi maalia avausjaksolla, niin ei niistä voi oikein ketään moittiakaan. Ne olivat hyvin tehtyjä kaikki, Wiss kuvailee.

– Vaihdoimme pelisysteemiämme molempiin suuntiin. Alku oli etsikkoaikaamme ja saimme ehkä yllätettyäkin Interin. He joutuivat tekemään paljon töitä ja juoksemaan pitkiä matkoja.

Ilveksen korkea prässi tyrehdytti Interin pelinrakentelua. Kahden maalin johtoasema ehti kuitenkin sulaa alta.

– Koetimme tauolla kopissa painottaa, että ei tässä pidä masentua. Tiesimme mitä odottaa, Inter on laadukas jengi, mutta pystymme myös itse luomaan maalipaikkoja.

– Samalla ajatus oli tehdä ratkaiseva yksi maali, hellittää prässiä ja ottaa voitto kotiin. Niin kävikin, vaikka viime tinkaan se jäi ja lopussa riitti jännitystä.

Wiss on kierrättänyt pelaavaa kokoonpanoa melko rankalla kädellä. Pelaajien jaksaminen olisi muuten liian suurella koetuksella.

– Voin olla todella ylpeä joukkueesta. Rankka ja kuluttava toukokuu on alla, mutta pelaajat antoivat ensiluokkaisen esityksen. Kovia taklauksia ja viimeistely sujui. Nyt voidaan syödä ansaitut siivet ja lähteä pienelle lomalle maajoukkuetauon ajaksi, Wiss myhäilee matkalla kohti Tamperetta.


Ilves-KPV Tammelan stadionilla tiistaina 25.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia