AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 31.5.2019

Riveiro: "Taistelimme kuin eläimet, mutta Ilves näytti henkistä vahvuutta"

Riveiro: "Taistelimme kuin eläimet, mutta Ilves näytti henkistä vahvuutta"

Perjantain ottelun ratkaisu harmitti Jose Riveiroa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter ja Ilves tarjosivat todellisen herkkupalan Veritas Stadionin yleisölle perjantaina – vain lopputulos jäi kaivelemaan kotikannattajia.

Ilveksen vahvan alun jälkeen Inter nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta ratkaisumaalin iski lopulta vierasjoukkue ja loppunumerot olivat 2-3.

– Totta kai ottelun lopputulos harmittaa. Välillä näytti, että olisimme voineet kääntää pelin meille, mutta lopulta pisteet matkasivat Tampereelle, harmitteli Interin päävalmentaja Jose Riveiro pelin jälkeen.

Inter jäi ottelussa nopeasti kahden maalin tappiolle. Riveiron mukaan joukkue taisteli itsensä hienosti otteluun mukaan.

– Otti aikansa, että pääsimme mukaan peliin, sillä Ilves yllätti meidät omalla pelijärjestelmällä. Tuona aikana he tekivät lopulta kaksi maalia. Emme kuitenkaan lannistuneet, vaan taistelimme eläimen lailla päästäksemme peliin mukaan. Lopulta myös onnistuimme siinä ansaitusti, kertasi Inter-luotsi ottelun avausjaksoa.

Jos pelin alku oli kotijoukkueelta vielä hakemista, niin toisella jaksolla pelaamisessa näkyi jo parempi rytmi. Hallinta ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

– Pelimme parani toisella jaksolla. Tästä huolimatta meidän tässä ja edellisessä pelissä havaittavissa olleet ongelmat matalalla puolustavaa joukkuetta vastaan oli nähtävissä. Emme saaneet hallinasta huolimatta luotua tarpeeksi hyviä maalipaikkoja, näki Riveiro.

Ottelun ratkaisumaali harmitti päävalmentaja Riveiroa. Minuutti ennen Ilves-maalia Mikko Kuningas laukoi tolppaan.

– Välillä näytti, että saisimme käännettyä pelin meille, mutta yhtäkkiä Ilves onnistui maalinteossa. Meillä oli ensin tolppa ja sitten he saivat tehtyä helposti maalin meidän päähän, sadatteli Riveiro illan lopullista ratkaisua.

Inter-luotsi antoi myös ansaitut kehut vierasvoiton ottaneelle Ilvekselle.

– Toisella jaksolla Ilves näytti myös henkistä vahvuutta. Moni joukkue olisi romahtanut, kun hukkaavat kahden maalin johtoaseman, varsinkin kun saimme painetta heidän maalilleen enemmän kuin ensimmäisellä jaksolla, kehui Riveiro.

Veritas Stadionin nurmimatto oli perjantaina huippukunnossa. Nopeasti liikkunut pallo tuotti aluksi hankaluuksia Interille.

– Kaikki syyt kuulostavat varmasti selittelyltä tappion jälkeen. Yksi näistä oli pallon vauhti, mihin emme ole tottuneet. Otti aikansa, ennen kuin olimme sinut kentän kanssa. Tämä kenttä on täysin erilainen kuin ne, mitä me käytämme harjoittelussa, viittasi Riveiro huonossa kunnossa oleviin Kupittaan harjoituskenttiin.


KPV-FC Inter Kokkolan Keskuskentällä sunnuntaina 16.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia