AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 19.5.2019

"Kolme pistettä maistuu todella hyvältä" - Tammilehto piti Hongan voittoa ansaittuna

"Kolme pistettä maistuu todella hyvältä" - Tammilehto piti Hongan voittoa ansaittuna

Pisteet maistuivat "Dunkulle". (Kuva: Juha Tamminen)

Nousu voittoon lauantaina SJK:n vieraana maistui makealta FC Hongalle kolmen voittoman ottelun jälkeen.

Ottelun avausjaksolla Dani Hatakka vei kotijoukkueen johtoon. Borjas Martin ja Mikko Sumusalo käänsivät kuitenkin maaleillaan pelin Hongalle ja kolme pistettä Espooseen.

Hongan kapteeni Duarte Tammilehdon mukaan Honka mukautui hyvin suorastaan helteisiin olosuhteisiin.

- Kelin puolesta ottelu oli raskas. Tiedostimme hyvin, että pallosta täytyy pitää huolta ja rakentaa tilanteita pidempien hyökkäyksien kautta, eikä pelaamisemme voi olla vain päästä päähän menemistä.

- Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme ihan hyvin, mutta olimme välillä liian kärsimättömiä. Emme liikuttaneet SJK:ta riittävästi sivulle, vaan yritimme liian nopeasti pakottaa omaa etenemistä. Meillä oli toki todella hyvät paikat, joista olisi pitänyt tehdä maali, kapteeni kertasi avausjaksoa.

Tammilehto piti toisen jakson esitystä selvästi avausnelivitosta vahvempana.

- Toisella puoliajalla olimme rauhallisia pallon kanssa, pystyimme hyökkäämään pidempiä hyökkäyksiä, eikä SJK:lla ollut kauhean montaa hyvää paikkaa. Pääsimme painamaan vastustajan alas, ja he olivat aika passiivisia. Pystyimme murtautumaan helpoilla syötöillä hyville maalintekosektoreille, teimme maalit ja otimme voiton.

Honka palasi voittokantaan kolmen voitottoman ottelun jälkeen. Samalla se nousi tasaisessa Veikkausliigassa kolmanneksi. Piste-ero ottelun enemmän pelanneeseen sarjakärki FC Interiin on vain kaksi pistettä.

- Kolme pistettä maistuu todella hyvältä. Kun sarjataulukkoa katsoo, se on niin tasainen, että parilla voitolla voi nousta häntäpäästä melkein kärkikahinoihin. Nyt meidän täytyy vaan jatkaa tästä hyvää työtä, ja saada kunnon voittoputki käyntiin, Tammilehto summasi.


FC Honka-FC Lahti Tapiolan Urheilupuistossa maanantaina 27.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia