AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 19.5.2019

Ennakko: KPV-HIFK

Ennakko: KPV-HIFK

HIFK kohtaa kauden neljännessä vieraspelissään toisen sarjanousijajoukkueen, kun se matkustaa KPV:n vieraaksi Kokkolaan.

KPV nousi viime syksynä Veikkausliigaan voitettuaan TPS:n karsintaotteluissa, ja pelaa siis näin ollen toista kautta putkeen samalla sarjatasolla HIFK:n kanssa. Joukkueen kausi on käynnistynyt vaikealla tavalla, sillä kokkolalaisten kauden avausvoitto on edelleen ottamatta seitsemän Veikkausliigakierroksen jälkeen. Kokkolalaiset pääsivät lisäksi pelaamaan ensimmäisen kunnon kotiottelunsa vasta edellisellä kierroksella, kun pisteet tasattiin FC Lahtea vastaan lukemin 0-0 ensimmäisessä Kokkolan keskuskentällä pelatussa ottelussa. KPV joutui pelaamaan kolme ensimmäistä kotiotteluaan evakossa Seinäjoella Kokkolan kentän olosuhteiden vuoksi.

Suomen cupin puolella KPV:lla on mennyt hyvin, ja Jarmo Korhosen valmentama joukkue pääsi cupissa aina välieriin asti, jossa se viime viikolla taipui Ilvekselle lukemin 2-3. KPV johti ottelua pitkään, mutta Ilves onnistui maalinteossa kahdesti lisäajalla, ja selvitti tämän myötä tiensä Suomen cupin finaaliin.

Maanantaina nähdään siis varmasti erittäin voitonnälkäinen kotijoukkue, joten HIFK:n täytyy olla todella valppaana. KPV:n alkukauden paras maalintekijä on saksalainen keskikenttäpelaaja Hendrik Helmke, joka on viimeistellyt kaksi maalia tämän kauden Veikkausliigassa.

HIFK:n osalta puolustaja Tero Mäntylä on jälleen pelikelpoinen huomisessa ottelussa kärsittyään korttitilin täyttymisestä johtuneen pelikieltonsa edellisellä kierroksella. Päävalmentaja Tor Thodesenin mukaan joukkue lähtee tavoittelemaan kauden ensimmäistä vierasvoittoaan huomenna Kokkolasta.

– Tämä on ensimmäinen luonnonnurmella pelattava ottelumme tällä kaudella, ja tämä on asia jota odotamme innolla. Samalla meillä on tässä uusi ja hyvä mahdollisuus napata kauden ensimmäinen vierasvoitto. Olemme valmistautuneet otteluun hyvin ja odotan näkeväni nälkäisen IFK:n huomenna.


KPV-HIFK Kokkolan Keskuskentällä maanantaina 20.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut
Lisää uutisia