AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.18 // 9.5.2019

Miettunen Ilveksen vahvasta vireestä: "Iskostettu tapa, jolla Ilves haluaa pelata"

Miettunen Ilveksen vahvasta vireestä: "Iskostettu tapa, jolla Ilves haluaa pelata"

Tatu Miettunen kiittelee Ilves-valmennusta. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen tiivistäkin tiiviimpi puolustuslinja on kerännyt kehuja ympäri Suomea koko alkuvuoden ajan.

Yhtenä tärkeänä lenkkinä alakerrassa häärää Ilveksen junnuputken läpikäynyt Tatu Miettunen. Viime kauden oletettu läpimurto toteutui ja Miettunen vakiinnutti paikkansa Ilveksen topparina. Kasvu niin pelillisesti kuin henkisestikin oli silmiinpistävää ja hänestä onkin tullut yksi Veikkausliigan parhaista toppareista.

Miettunen on edelleenkin suurimmalle osalle katsojista suhteellisen näkymätön pelaaja, mutta pelitoverit ja varsinkin valmennus näkee Tatun tekemiset viheriöllä ja osaa arvostaa niitä.

- Pelaan omien vahvuuksieni kautta. En ole edelleenkään mikään vahva kaksinkamppailupelaaja tai näyttäviin pallotemppuihin pystyvä toppari, vaan pyrin sijoittumisellani pelaamaan niin hyvin että pärjään pelissä, Tatu avaa rooliaan.

- Olen myös ottanut enemmän roolia puolustuspelaamisen ohjaamisessa eli äänen käyttö on lisääntynyt roimasti. Tärkeintä on se, että Jallu (Wiss) tietää mitä osaan ja mihin pystyn, eikä vaadikaan mitään muuta, hän vielä antaa kiitosta valmennukselle.

Ilveksen koko joukkueen tiivis puolustuspelaaminen on ollut todella hyvää jo talven harjoitusotteluista lähtien. Miettusen mielestä mitään isoja muutoksia ei viime kauteen verrattuna ole tehty, vaan aiempien vuosien työ alkaa nyt enemmän kantamaan hedelmää.

- Paljon auttaa se, että valmennus on osannut iskostaa meille pelaajille tavan, millä Ilves haluaa pelata. Siihen kun jokainen on vielä sitoutunut ja tiedostaa oman roolinsa, niin kyllähän pelaamisen pitääkin näyttää toimivalta, Tatu kertoo.

Erittäin tasaisesta Veikkausliigan alusta Miettunen on mielissään.

- On todella hienoa, varsinkin yleisölle, että sarjatilanne pysyy tasaisena. Itselle se ei ainakaan ole tullut yllätyksenä, olen koko ajan tiennyt, että tässä sarjassa kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa.


RoPS - Ilves Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 12.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.49 // 8.12.2023
vko.49 // 8.12.2023
Lisää uutisia