AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 30.4.2019

"Peli näytti olevan kontrollissamme" - VPS-luotsi Vuorinen pettyi tasapeliin

"Peli näytti olevan kontrollissamme" - VPS-luotsi Vuorinen pettyi tasapeliin

Vepsun kauden avausvoitto on yhä haussa. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS jäi edelleen hakemaan Veikkausliigakauden ensimmäistä täyttäpistepottiaan vappuaattona FC Lahden vieraan pelatun 1-1-tasapelin jälkeen.

VPS oli pitkään kiinni voitossa, mutta FC Lahden Josun unelmamaali toi kotijoukkueen tasoihin. Tasapeli ja johtoaseman menettäminen oli iso pettymys päävalmentaja Petri Vuoriselle.

- Olen tietysti pettynyt siihen, että menetimme taas johtoasemamme. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli vaikeuksia ja muutimme puoliajalla joitakin asioita. Pelasimme nyt paremman toisen puoliajan kuin edellisissä peleissä. Peli näytti olevan kontrollissamme puolustussuuntaan, pallollinen pelimme oli parempaa ja loimme vastahyökkäyksiä, joista olisimme varmasti voineet naulata pelin.

- Sitten tulee vastustajalta kaukolaukaus ja maali, Vuorinen harmitteli ottelun jälkeen.

VPS oli ensimmäisellä puoliajalla vaikeuksissa Lahden prässipelin kanssa. Joukkueen pallollinen peli oli huomattavasti parempaa toisella jaksolla.

- Muutimme ensimmäisen puoliajan aikana asioita, jotta pääsisimme ulos prässistä, mutta siinä meni aika kauan. Lahti teki sen hyvin ja jouduimme tekemään muutoksia sen takia. Meidän pitää pystyä sopeutumaan, jos puolustuspelimme ei ole kontrollissa. Toisella jaksolla teimme lisää muutoksia, jotka toimivat hyvin. Lahti ei luonut toisella jaksolla samanlaisia paikkoja kuin ensimmäisellä, kertoi Vuorinen.

Nopeat hyökkäykset olivat jälleen VPS:n vaarallisin ase hyökkäyspäässä.

- Nopeat hyökkäyksemme ovat hyvällä tasolla. Pystymme luomaan Veikkausliigassa 3 vastaan 1 -hyökkäyksiä. En tiedä pystyykö nopeita hyökkäyksiä tekemään sen paremmin siihen pisteeseen saakka, kun pelaajamme pääsevät viimeistelemään. Ne ovat hyvin pelattuja tilanteita, Vuorinen kommentoi.

Jatkuva kehittyminen on Vuorisen mukaan avain tasapelien voitoiksi kääntämisessä.

- Olemme koko ajan korjanneet asioita ja jotenkin tuntuu, että pelimme on mennyt eteenpäin. Tänään toisella puoliajalla emme joutuneet SJK-pelin kaltaiseen tilanteeseen, jossa emme enää hallitsisi peliä. Jatkamme kehittymistä ja pelissämme näkyy jo, että kehitysaskeleita on tullut, Vuorinen sanoi.


VPS-HJK Elisa Stadionilla tiistaina 7.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia