AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 26.4.2019

Jarkko Wiss iloitsee: "Työteliäs ja voitontahtoinen porukka minulla on"

Jarkko Wiss iloitsee: "Työteliäs ja voitontahtoinen porukka minulla on"

Jarkko Wissin Ilves on huimassa iskussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves nousi perjantaina Veikkausliigan kärkeen voitettuaan FC Lahden 1-0.

– Aloitettiin hieman huonosti ja hitailla jaloilla. Lahti oli mielestäni parempi ensimmäiset 20-25 minuuttia. Sen jälkeen saimme konetta ja jalkaa liikkeelle pelaten hyvää futista, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo seuransa verkkosivuilla.

Ottelun ratkaisun iski Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki.

– Maali tuli hieman onnekkaasti, mutta kuitenkin juuri sellaisesta tilanteesta, mistä olemme puhuneet, että tilat löytyvät. Kun uskaltaa ampua ja vähän liukas kenttä, niin se joskus menee sisään.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä värikkäämmiksi tapahtumat muuttuivat. Ottelun maalimäärä olisi voinut päättyä vaikka tennislukemiinkin.

– Toinen jakso rupesi menemään hieman Havaiji-palloksi, kuten kollega (FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä) sitä kuvasi. Kyllähän se sellaista oli, mutta en itsekään halunnut tavallaan viheltää peliä poikki vaihtamalla muotoa puolustusvoittoisemmaksi.

– Tatu Miettusella kramppasi reisi ja toppareita ei olisikaan enää ollut tarpeeksi. Luotimme siihen, että saamme pitkät pallot lähtemään niin syvältä, että meidän isot pojat hakevat ne. Meillä oli kyllä juoksuvoimaa tappaa peli.

Ilves on pitänyt maalinsa puhtaana 360 liigaminuuttia ja lisäajat vielä päälle. Valmiiksi ojennettuna se ei ole tullut, vaikka tuuriakin tarvitaan.

– Lopussa Lahdella oli hyvä paikka päästä tasoihin, josta selvisimme säikähdyksellä. Hieno voitto joka tapauksessa. Työteliäs ja voitontahtoinen porukka minulla on, Wiss kiittelee.


HJK-Ilves Telia 5G Areenalla perjantaina 3.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia