AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 24.4.2019

​KPV:n työmoraali kovalla tasolla: "Kaikki juoksi kunnes ei ollut mitään jäljellä"

​KPV:n työmoraali kovalla tasolla: "Kaikki juoksi kunnes ei ollut mitään jäljellä"

Kuva: Juha Tamminen

Sarjanousija KPV on tullut Veikkausliigaan nälkäisenä. Halu voittaa pelejä on kova.

KPV pelasi vahvan talven ja kevään, edeten Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon. Veikkausliiga kuitenkin alkoi kahdella tappiolla. Ensimmäinen piste tuli kolmannella kierroksella tasapelillä Vaasassa.

- Minulla on sekavat tunteet kauden alusta. Yksi piste, se on tietenkin negatiivinen asia, mutta jos katsoo viime peliä, niin loimme paljon paikkoja, näytimme henkistä kanttia. Oltiin 0-2-tappiolla ja noustiin. Työmoraali on kohdallaan. Kaikki juoksi kunnes ei ollut mitään jäljellä.

- Ilves peli oli huono meiltä. RoPS-ottelussa oltiin mielestäni parempi joukkue. Epäonnekas maali. Lauantaina Vaasassa minusta meidän olisi pitänyt voittaa se peli. Oli paikkoja, maalit mitkä tuli meille, oli tarpeettomia. Tultiin kuitenkin takaa ja se on se hyvä merkki. Ei paras alku kaudelle mitä odotimme, mutta olemme pelanneet todella kovia joukkueita vastaan, Hendrik Helmke pohtii.

Helmke on pelannut Veikkausliigassa useammankin komennuksen. 2011 hän pelasi IFK Mariehamnissa, 2013-2014 FF Jarossa ja 2017 FC Lahdessa.

- Vaikea sanoa onko liiga parempi tai huonompi. Ammattimaisempi se on kuin muutama vuosi sitten. Stadionit paranee ja odotan pelaamista meidän stadikalla. Vaikea sanoa onko mikään muuttunut? Liiga oli hyvätasoinen silloinkin. Tällä kaudella näyttää, että ei ole yhtä joukkuetta yli muiden, kuten HJK viime vuonna, kun se voitti mestaruuden melkein 20 pisteen erolla.

Helmke saapui Kokkolaan tammikuussa. Brasilialais-saksalainen jalkapalloilija on sopeutunut viileään pohjolaan.

- Kun aurinko paistaa, on parempaa. Odotan kesää. Ei täällä ole niin paljon tekemistä, mutta tykkään olla täällä. On rauhallista ja siistiä, kaikki voi keskittyä futikseen, mistä tykkään. Ihmiset ovat ystävällisiä, Helmke toteaa.


KPV – IFK Mariehamn torstaina 25.4. klo 18.30 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia